Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool preskočil City a je lídrom. Palmer zažiaril štyrmi gólmi, Arsenal zachránil výhru

Aktualizované
Palmer strelil štyri góly za 20 minút.
Palmer strelil štyri góly za 20 minút.Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia
Futbalisti Manchestru City remizovali v úvodnom zápase sobotného programu 6. kola anglickej Premier League na pôde Newcastlu. Chelsea vďaka štyrom gólom Colea Palmera (22) zdolala Brighton. Arsenal zachránil víťazstvo nad Leicesterom. Liverpool po výhre na pôde Wolverhamptonu poskočil na čelo tabuľky.

Newcastle - Manchester City 1:1

Manchester City sa na zápas proti Slovanu Bratislava naladil iba remízou. Nastúpil bez zraneného Rodriho, pričom stále chýbal aj Kevin De Bruyne. Cityzens prehrali posledné štyri stretnutia, keď nenastúpil ani jeden z tejto dvojice, ale tentoraz zobrali aspoň bod.

Hostí poslal do vedenia Joško Gvardiol. Piaty ligový gól v tomto kalendárnom roku je v rámci Premier League s Gabrielom a Schärom najvyšší počet spomedzi obrancov. City skórovalo do siete Newcastlu už 32. raz po sebe, čo je rekord v rámci všetkých tímov PL.

Jack Grealish zaknihoval proti strakám štvrtú asistenciu v kariére, takže spoločne s Liverpoolom ide v tomto ohľade o jeho najobľúbenejšieho súpera. Konečnú deľbu zariadil Anthony Gordon, ktorý od úvodu minulej sezóny získal v PL už siedmu penaltu a následne ju aj premenil na druhý zásah tohto ročníka.

Manchester City po remíze klesol na druhé miesto, v nedeľu ho ešte môže preskočiť Aston Villa. Cityzens neprehrali v Premier League už 70. zápas v rade, keď po polčase viedli. Premiérovo v tomto ligovom ročníku nedal gól Haaland. Slovenský brankár domácich Martin Dúbravka bol iba na striedačke.

Arsenal - Leicester 4:2

Arsenal si stretnutie výborne rozohral. Gabriel Martinelli najskôr otvoril skóre a potom asistoval na gól Leandra Trossarda. Brazílčan za Gunners skóroval premiérovo od začiatku marca tohto roku. Leicester v druhom polčase prekvapivo vyrovnal a ešte prekvapivejšie bolo, že sa o to dvomi zásahmi postaral obranca James Justin.

Ten dal v lige presne rovnaký počet zásahov počas celých predošlých troch sezón. Zverenci trénera Mikela Artetu predsa len potvrdili pozíciu favorita. Víťazný gól bol nakoniec prisúdený ako vlastný v podaní Ndidiho. Poistku pridal Kai Havertz.

Arsenal má na trťom mieste v priebežnej tabuľke štrnásť bodov, čo je rovnaký počet ako získal Manchester City.

Brentford - West Ham 1:1

Brentford sa stal prvým tímom histórie Premier League, ktorý strelil v troch po sebe idúcich zápasoch gól už v prvej minúte stretnutia. Zároveň však ani raz v tomto čase nedokázal vyhrať, dva razy prehral a teraz remizoval. Skóre otvoril Bryan Mbeumo, bol to jeho piaty gól v sezóne. 

V rámci londýnskych derby priamo prispel na štrnásty presný zásah, pričom absolvoval 15 takýchto duelov. Po zmene strán dokázal vyrovnať český stredopoliar Tomáš Souček. Asistoval mu Michail Antonio a ako prvý hráč West Hamu prispel v PL na sto gólov (67+33).

Chelsea - Brighton 4:2

Fantastický zápas odohral Cole Palmer, ktorý strelil až štyri góly, pričom to stihol v rozmedzí 20 minút. Ako prvý v histórii to dokázal v úvodnom polčase. Raz udrel z penalty, využil aj priamy kop na krásnu strelu do rohu brány. Kvarteto presných zásahov počas jedného duelu dal druhý raz, podarilo sa mu to aj v apríli 2024 proti Evertonu.

Palmer odohral za Chelsea v PL iba 39 stretnutí, no tretím hetrikom vyrovnal rekord, ktorý teraz drží spoločne s triom Drogba, Lampard a Floyd-Hasselbaink. Jadon Sancho si pripísal asistenciu aj v treťom stretnutí, do ktorého za Chelsea v PL nastúpil.

Everton - Crystal Palace 2:1

Nottingham - Fulham 0:1

Hosťujúci útočník Raúl Jiménez strelil svoj jubilejný 50. gól v Premier League. Stal sa iba druhým Mexičanom, ktorý sa dostal na túto métu. Pred ním to dokázal Javier Hernández (53). Išlo o jediný gól zápasu, takže Fulham získal tri body.

Wolverhampton - Liverpool 1:2

Liverpool potvrdil pozíciu favorita a získal tri body, vďaka čomu poskočil na prvé miesto tabuľky Premier League, kde má o bod viac ako Manchester City. Hostí poslal do vedenia stopér Ibrahima Konaté, pre ktorého to bol prvý gól v PL. 

Rayan Ait-Nouri síce vyrovnal, avšak o troch bodoch pre LFC rozhodol z pokutového kopu Mohamed Salah. Po šiestich ligových dueloch má tento Egypťan na konte štyri góly a rovnaký počet asistencií. Z toho bilanciou 3+3 disponuje v troch vonkajších zápasoch.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore