Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Päť najhorších prestupov v La Lige za poslednú dekádu. Navrchu vyhasnutý Hazard

Hazard prišiel do Realu ako hviezda a odišiel ako hráč druhej kategórie.
Hazard prišiel do Realu ako hviezda a odišiel ako hráč druhej kategórie.@realmadrid
Vo všetkých súťažiach sú prestupy, ktoré sú nad očakávanou úrovňou, stávajú sa skvelými podpismi a prekonávajú očakávania vytvorené okolo nich. V tomto prípade sme v redakcii Flashscore Správ analyzovali a vybrali päť najhorších zmien dresov za posledných desať rokov v LaLige.

5. Jackson Martínez (36)

Kolumbijčan, ktorý od skórovania v Porte prešiel až k nehrávaniu za Atlético Madrid, bol totálnym fiaskom.

Za tri sezóny v Portugalsku dokázal streliť 92 gólov a pridať 13 asistencií, čo sú čísla, ktoré "Los Colchoneros" v lete 2015 donútili zaplatiť 37 miliónov eur. Červeno-biely dres obliekal len jednu sezónu, pričom jeho výkonnosť bola veľmi slabá - 3 presné zásahy a 3 gólové prihrávky.

Jackson Martínez strelil v Atléticu tri góly počas jednej sezóny.
Jackson Martínez strelil v Atléticu tri góly počas jednej sezóny.@Atleti

Aspoň z ekonomickej stránky to nebol zlý obchod, keďže do Guangzhou Evergrande následne odišiel za 42 miliónov, čím "Atléti" dokonca dosiahli kapitálový zisk. Po dvoch rokoch v Číne sa upísal Portimonense a v decembri 2020 ukončil kariéru pre pretrvávajúce zranenia, tie mu nedovoľovali pokračovať vo výkonoch na najvyššej úrovni.

4. Miralem Pjanič (33)

Nula gólov a nula asistencií v 30 zápasoch pre hráča, ktorý stál 60 miliónov eur. Bosniak v Barcelone žalostne zlyhal.

Pjanič opustil Barcelonu bez toho, aby skóroval alebo asistoval.
Pjanič opustil Barcelonu bez toho, aby skóroval alebo asistoval.@FCBarcelona_es

V roku 2016 po tom, čo zažiaril v Ríme, Juventus predbehol ostatných európskych gigantov a zaplatil za neho 38 miliónov eur. O štyri sezóny neskôr zaňho Barcelona zaplatila 60 miliónov. Po katastrofálnom prvom ročníku ho požičala Besiktasu. Po návrate sa nič nezlepšilo. Odišiel do Al Sharjah v Arabských emirátoch bez toho, aby ako hráč Barcelony skóroval či prihrál na gól.

3. Luka Jovič (25)

Do Realu Madrid prišiel ako veľká hviezda Bundesligy po veľkolepej sezóne v Eintrachte Frankfurt. V Španielsku nebol ani len tieňom gólového útočníka.

Sezóna 2018/19 urobila zo Srba jedného z najžiadanejších útočníkov v Európe. Jeho 27 gólov a 7 asistencií za Eintracht oslnilo aj samotného Zidana. Podpis stál Madridčanov 60 miliónov eur.

Jovič prešiel na hrot Realu Madrid.
Jovič prešiel na hrot Realu Madrid.@realmadrid

V dvoch rôznych obdobiach, keď boli trénermi Zidane a Ancelotti, boli jeho výkony nedostačujúce - 3 góly a 5 asistencií za dva a pol sezóny. Po prestupe do Fiorentiny sa v Taliansku dostáva do svojej najlepšej verzie (13+3 v minulej sezóne).

2. Philippe Coutinho (31)

Odpoveďou Barcelony na odchod Neymara bol podpis Coutinha a Dembelého. Brazílčan prišiel ako veľké meno, ale nedokázal sa presadiť. Jeho pôsobenie bolo veľkým sklamaním.

Coutinho mieril v Liverpoole tak vysoko, že Barcelona zaňho zaplatila 120 miliónov plus ďalších 40 v prípadných bonusoch, čím sa stal tretím najdrahším podpisom v histórii práve po Neymarovi do PSG (222) a Mbappém (180). 6. januára 2018 sa všetko stalo oficiálne, podpísal zmluvu.

Coutinho prišiel do Barcelony ako hviezda.
Coutinho prišiel do Barcelony ako hviezda.@FCBarcelona_es

Prvé dve sezóny bola Brazílčanova produktivita na úrovni 21 gólov a 11 asistencií. Aj napriek tomu smeroval na hosťovanie do Bayernu Mníchov. 14. augusta 2020 sa pri víťazstve Bayernu nad Barcou 8:2 vo štvrťfinále Ligy majstrov dvakrát presadil a raz asistoval.

V lete toho istého roku ho Ronald Koeman priviedol späť, ale v nasledujúcich dvoch sezónach sa mu podarilo streliť len päť gólov a pridať dve asistencie. Nakoniec ho v roku 2022 získala Aston Villa za 20 miliónov plus 50 % z budúceho predaja.

1. Eden Hazard (32)

Málokedy sa u futbalistu vyskytne taká negatívna metamorfóza. Zo žiarivej hviezdy v Anglicku neostal ani záblesk, keď vymenil modrú za bielu.

Belgičan prišiel do Realu Madrid ako vysnívaná posila mnohých fanúšikov, pričom bol nespochybniteľnou postavou Premier League, kde za sedem sezón s Chelsea zaznamenal 110 gólov a 85 asistencií. V tej poslednej bol vyhlásený za "Tvorcu roka" vďaka 15 ligovým asistenciám počas sezóny, ktorú ukončil s 21 zásahmi a 17 gólovými prihrávkami vo všetkých súťažiach.

Jeho posledným zápasom v drese "The Blues" bolo finále Európskej ligy, v ktorom dvakrát skóroval a asistoval pri víťazstve svojho tímu nad Arsenalom 4:1.

Hazard v Chelsea bol oslnivým hráčom.
Hazard v Chelsea bol oslnivým hráčom.@ChelseaFC

Real Madrid zaňho zaplatil 115 miliónov eur, ale dohoda sa ukázala ako absolútne neefektívna. Očakávania boli veľké, ale medzi zraneniami, problémami s nadváhou, nedostatkom kontinuity a sebadôvery sa mu za štyri sezóny v bielom drese podarilo streliť len 7 gólov a pridať 9 asistencií.