Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Penalta Newcastlu? Tréner Brentfordu za ňu očakáva ospravedlnenie od šéfa rozhodcov

Šéf Brentfordu Frank sa chce po spornej penalte ospravedlniť.
Šéf Brentfordu Frank sa chce po spornej penalte ospravedlniť.AFP
Tréner Brentfordu Thomas Frank (49) očakáva ospravedlnenie od šéfa rozhodcov Howarda Webba po sobotňajšej prehre 0:1 s Newcastlom. Frankov tím prehral v St. James' Parku po tom, čo Callum Wilson premenil penaltu nariadenú za faul brankára Brentfordu Marka Flekkena na Anthonyho Gordona v druhom polčase.

Newcastle - Brentford 1:0

Penalta bola jednou z dvoch, ktoré rozhodca Craig Pawson udelil, hoci druhá bola zrušená po tom, čo mu bolo odporučené, aby ju preskúmal. Frank bol presvedčený, že Newcastle nemal dostať ani jeden z pokutových kopov, a domnieva sa, že Webb by sa mal ospravedlniť.

"Veľmi zriedkavo sa sťažujem, pretože sú to ľudské bytosti, ktoré robia chyby. Všetci robíme chyby, to sa môže stať. Je však extrémne frustrujúce, keď robíme takmer všetko správne a pre toto prehráme," povedal Frank.

Vrátil sa aj k predchádzajúcej situácii, ktorá bola posúdená opačne: "Pred štyrmi týždňami, keď sa Kevin Schade dostal do brejku proti Tottenhamu a bol tiež zastavený, nám povedali: 'Brankár ho síce podrazil, ale predtým sa stiahol, takže to nemôže byť penalta.' Mark urobil teraz to isté a zrazu to penalta je."

"Navyše penaltu v tomto zákroku nevidel hlavný rozhodca, ale jeho asistent na čiare. Ten si musí byť stopercentne istý, ak chce rozhodnúť taký vyrovnaný zápas medzi dvoma tímami, ktoré predviedli fantastický výkon," zamyslel sa Frank.

Brentford bol po prehre bodovo dobehnutý práve Newcastlom.
Brentford bol po prehre bodovo dobehnutý práve Newcastlom.Flashscore

"VAR to síce skontroloval, ale nemohol s tým nič urobiť, pretože to nie je jasné pochybenie. Myslím si, že Howard Webb sa k tomu vráti a povie: 'Ospravedlňujeme sa, urobili sme chybu.' Tým som si celkom istý," uzavrel tréner Brentfordu.