Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Peniaze hovoria hlasnejšie ako hráči. Šialene nabitý kalendár trápi hviezdy Citizens

De Bruyne nie je spokojný s nabitým kalendárom Citizens.
De Bruyne nie je spokojný s nabitým kalendárom Citizens.Profimedia
Jednou z hlavných tém posledných rokov je neustále sa zvyšujúci počet súťažných zápasov. FIFA a UEFA už dlhší čas v tomto smere čelia kritike, prvá menovaná organizácia dokonca aj žalobe zo strany FIFPRO. Zdá sa, že pokoj neprinesú ani najbližšie mesiace. Rozhorčenie prichádza napríklad z tábora Manchestru City.

Citizens odohrajú každý rok 38 zápasov v Premier League a ďaleko postupujú hneď v troch pohárových súťažiach. Drvivú väčšinu mužstva navyše tvoria reprezentanti, ktorí budú mať po tejto sezóne ďalšie povinnosti na nových majstrovstvách sveta klubov.

Podujatie sa uskutoční v Spojených štátoch amerických od 15. júna do 13. júla. Prvýkrát sa ho zúčastní 32 klubov, pričom Európu budú reprezentovať Manchester City, Chelsea, Real Madrid, Bayern Mníchov, PSG, Inter Miláno, FC Porto, Benfica, Dortmund, Juventus, Atlético Madrid a Salzburg.

"Jednotlivé asociácie vrátane PFA sa snažili nájsť riešenie a jedinou zásadnou zmenou je, že UEFA a FIFA pridali ďalšie zápasy. Obavy narastajú, riešenia neexistujú. Zdá sa, akoby peniaze hovorili hlasnejšie ako hráči," trafil klinec po hlavičke Kevin de Bruyne.

"Skutočný problém nastane až budúci rok po MS klubov, keď finálový duel turnaja a prvý zápas novej sezóny Premier League budú od seba deliť len tri týždne. Len toľko času budeme mať na to, aby sme si oddýchli a pripravili sa na ďalších 80 súbojov," dodal belgický stredopoliar.

Pred týmto ročníkom sa zmenil aj formát Ligy majstrov a Európskej ligy - všetci účastníci hlavných fáz odohrajú osem zápasov namiesto predchádzajúcich šiestich. Anglická futbalová asociácia už zareagovala na zvyšujúci sa počet stretnutí a pristúpila na opatrenie v rámci FA Cupu, keď v júni zrušila tradičné odvety, takže v prípade remízy sa bude hrať predĺženie, po ktorom môže prípadne nasledovať penaltový rozstrel.

"Situácia s programom je naozaj absurdná, je to šialené. Máme tu dva úplne odlišné pohľady. Keď sa hráči sťažujú, od ľudí dostávajú odpovede, že by sa nemali sťažovať na to, aký život majú... Majú pravdu, plníme si sny, tento argument je v poriadku. Na druhej strane sme sa dostali do doby, keď je kalendár zápasov úplne šialený," posťažoval sa Bernardo Silva, ďalší ofenzívny futbalista anglického majstra.

Nadchádzajúci program Manchestru City.
Nadchádzajúci program Manchestru City.Flashscore

"Dostali sme správu, že pred duelom Ligového pohára budeme mať len jeden deň voľna. Hráme s Arsenalom, ďalší deň je voľno a potom nás čaká Watford. Ak nevypadneme, budeme hrať počas niekoľkých mesiacov každé tri dni. To je úplne absurdné, šialené," pokračoval portugalský reprezentant.

"V Lige majstrov sa nemusíte kvalifikovať do vyraďovacej fázy a napriek tomu odohráte ďalšie dva duely navyše! Je pravda, že kluby majú širšie kádre, ale určite nebudem hovoriť nič o tom, že je to ľahké. Nie je to jednoduché, verte mi. Tento rok som strávil veľmi málo času s rodinou, počet zápasov je absurdný," dodal.