Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po konci v Liverpoole bol stále žiadaný, Matip ukončil profesionálnu kariéru

Matip počas rozlúčky s Liverpoolom.
Matip počas rozlúčky s Liverpoolom.Paul Ellis / AFP
Vo veku 33 ukončil profesionálnu kariéru futbalový obranca Joël Matip, ktorý patril k oporám úspešnej éry Liverpoolu pod vedením trénera Jürgena Kloppa. Jeho rozhodnutie oznámil v sobotu anglický klub. Bývalý kamerunský reprezentant v tomto kalendárnom roku nehral pre zranenie a od leta bol po vypršaní zmluvy s anglickým gigantom bez angažmánu.

Rodák z Bochumu strávil prvú časť svojej kariéry v Schalke, s ktorým v roku 2011 vyhral Nemecký pohár. V roku 2016 potom odišiel do Liverpoolu, za ktorý odohral 201 zápasov a prispel k triumfom v Lige majstrov (2019), Premier League (2020) a Anglickom pohári (2022). Jeho pôsobenie v tíme Reds prakticky ukončilo začiatkom decembra minulého roka zranenie predného skríženého väzu, po ktorom sa už na ihrisko nevrátil.

Skúsený obranca bol v hľadáčiku viacerých klubov, ktoré v ňom videli rozumnú investíciu. V posledných mesiacoch sa o futbalistu zaujímalo niekoľko talianskych klubov vrátane Juventusu a AS Rím, ako aj jeho bývalý zamestnávateľ Schalke.

Matip hral za Kamerun, rodisko svojho otca, na majstrovstvách sveta 2010 a 2014. Krátko po druhom šampionáte predčasne ukončil reprezentačnú kariéru po 27 odohraných dueloch.