Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po mesiaci ďalšie predĺženie zmluvy. Emery sa dohodol s Aston Villou

Aston Villa po mesiaci opäť predĺžila kontrakt s trénerom.
Aston Villa po mesiaci opäť predĺžila kontrakt s trénerom.Profimedia
Aston Villa po mesiaci opätovne predĺžila zmluvu s Unaiom Emerym (52), ktorý doviedol birminghamský klub prvýkrát v histórii do Ligy majstrov. Španielsky kouč, ktorý má od apríla platný kontrakt do roku 2027, sa dohodol na novom päťročnom pracovnom dokumente s vyšším platom.

Villans majú za sebou mimoriadne úspešnú sezónu, v ktorej sa prvýkrát kvalifikovali do Ligy majstrov, pričom v Premier League obsadili štvrté miesto a navyše sa im darilo v Európskej konferenčnej lige, kde sa dostali do semifinále. Veľký podiel na vzostupe tradičného klubu má manažér Unai Emery, ktorého vedenie celku odmenilo už druhý raz v krátkom časovom horizonte.

"S Unaiom pri kormidle budujeme v Aston Ville niečo výnimočné a sme radi, že s klubom podpísal novú zmluvu do roku 2029. Vstupujeme do historického roka, budeme oslavovať 150. výročie založenia klubu a s Unaiom na lavičke sa máme na čo tešiť," povedal predseda Nassef Sawiris.

"Som veľmi rád, že môžem urobiť tento krok a prevziať zodpovednosť za vedenie tohto klubu. Od môjho príchodu do Villy sme s predstavenstvom vždy našli najlepšie prostredie a štruktúru na rozvoj projektu s najvyššími ambíciami. Majitelia a ja máme rovnakú víziu a rovnaké ciele," nechal sa počuť Emery.

Päťdesiatdvaročný Emery má za sebou bohatú trénerskú kariéru, počas ktorej viedol Almeríu, Valenciu, Spartak Moskva, Sevillu, PSG, Arsenal a Villarreal. Je považovaný za špecialistu na Európsku ligu, ktorú od zmeny jej formátu a názvu v sezóne 2009/10 ovládol štyrikrát.