Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Po triumfe v derby Arteta oceňuje prístup svojich hráčov: Zo dňa na deň sú hladnejší

Arteta mal viacero dôvodov na radosť.
Arteta mal viacero dôvodov na radosť.AFP / ČTK / AP / Paul Terry
Mikel Arteta (42) ocenil hlad Arsenalu po víťazstve v londýnskom derby zápase. Kanonierom nevadila neprítomnosť Declana Ricea (25) či Martina Ødegaarda (25) a v nedeľu si vybojovali triumf na ihrisku rivala z Tottenhamu.

Tottenham - Arsenal 0:1

Kapitán Ødegaard chýbal v tíme Artetu pre zranenie členka z reprezentačného duelu Nórska, zatiaľ čo stredopoliar Rice si odpykával trest za červenú kartu z duelu proti Brightonu.

Ašpiranti na titul sa však prezentovali bojovným výkonom, cennú výhru im v 64. minúte zariadil gólovou hlavičkou stopér Gabriel. Prvý zásah brazílskeho obrancu od februára znamenal pre Arsenal tretie ligové víťazstvo v sezóne, Gunners ostávajú v domácej súťaži nezdolaní. 

"Som superšťastný. Vieme, čo pre náš klub a ľudí znamená vyhrať derby o severný Londýn. V zápase sme mali momenty, keď sme museli trpieť. Museli sme sa trochu prispôsobiť aj absenciám hráčov. Na Tottenham som sa pripravoval päť dní, potom som prišiel o jedného hráča, vzápätí o ďalšieho. Veľa som toho nenaspal," priznal Arteta.

"Neexistovali žiadne výhovorky, žiadny plač. Hráči majú hrubú kožu. Milujú futbal. Aby ste vyhrali, musíte niekedy robiť škaredé veci a oni to radi robia. Zo dňa na deň sú hladnejší," kvitoval kouč Gunners, ktorý ocenil prácu Nicolasa Jovera, trénera štandardných situácií.

"Rozhodol som sa ho priviesť už do City, keď som tam bol. Teraz som ho vzal aj do Arsenalu. Spolu so zvyškom svojho tímu nám dali vieru, že existuje veľa spôsobov, ako vyhrať zápasy. Toto je jeden z nich, takže im patrí veľká česť," vravel Arteta na margo rohového kopu, po ktorom padol jediný presný zásah.

Najbližší zápasový program Arsenalu.
Najbližší zápasový program Arsenalu.Flashscore

Arsenal vyhral na pôde Spurs ostatné tri vzájomné strety, naposledy tam neuspel v máji 2022. Kanonieri na druhom mieste aktuálne zaostávajú za Citizens o dva body. Svoju pozornosť už sústredia na štvrtkový zápas Ligy majstrov v Bergame, budúci víkend pricestujú na pôdu úradujúceho šampióna Premier League.