Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ponuky zo Saudskej Arábie? Neapol s nimi plánuje bojovať pomocou výstupných klauzúl

Osimhen je v Saudskej Arábii žiadaný.
Osimhen je v Saudskej Arábii žiadaný.AFP
O nigérijského útočníka Victora Osimhena (24) majú záujem saudskoarabské kluby a Neapol sa snaží "ochrániť" svojho kanoniera pred tímami z Perzského zálivu. S týmto cieľom s ním chce podpísať novú zmluvu a zahrnúť do nej klauzulu, na základe ktorej by celky z tejto časti sveta zaplatili za hráča vyššiu prestupovú čiastku ako tie európske.

Finančná sila Saudskej Arábie zmenila prestupový trh. Po tom, čo európske kluby zasiahla vlna odchodov hviezd do mužstiev Al-Ahli, Al-Nassr či Al Ittihad, sa teraz niektoré snažia nájsť spôsob, ako si udržať svojich hráčov.

Najnovším cieľom Saudov je Osimhen. Al-Hilal, vedený Jorgem Jesusom, sa zameral na 24-ročného Nigérijčana a za najlepšieho strelca minulej sezóny Serie A je ochotný zaplatiť až 110 miliónov eur, pričom mu ponúka ročný plat 35 miliónov.

Neapol podľa Sky Sports Italia reagoval vyhlásením, že majiteľ Aurelio De Laurentiis chce s útočníkom predĺžiť zmluvu a prvýkrát do nej vložiť aj dve klauzuly - jednu pre európske kluby a druhú, väčšiu, pre saudskoarabské tímy. Či je táto stratégia legálna, sa ešte len uvidí, keďže klub chce situáciu vyriešiť pred 19. augustom, keď sa stretne s Frosinone.

Osimhen prišiel do SSC v roku 2020 z Lille. Nigérijský útočník počas troch sezón v Serii A strelil 59 gólov a 14-krát asistoval.