Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pracovať v Chelsea bolo potešením. Tím preukázal veľké zlepšenie, vraví Pochettino

Pochettino opustil Chelsea po jedinej sezóne.
Pochettino opustil Chelsea po jedinej sezóne.AFP
Mauricio Pochettino (52) ponúkol prvé verejné vyjadrenie od svojho odchodu zo Stamford Bridge. Argentínčan uviedol, že tím Chelsea počas jeho jedinej sezóny vo funkcii manažéra preukázal veľké zlepšenie.

Pochettino opustil klub po vzájomnej dohode napriek kvalitnému záveru turbulentnej sezóny, v ktorej sa mužstvo po väčšinu ročníka točilo v strede tabuľky Premier League. The Blues vyhrali záverečných päť zápasov, skončili na šiestom mieste a vybojovali si účasť v Európskej lige, pričom sa dostali aj do finále Ligového pohára a semifinále FA Cupu.

V pondelok Chelsea vymenovala trénera z Leicestru Enza Marescu za nástupcu argentínskeho kormidelníka, v Londýne podpísal kontrakt na päť rokov. V príhovore k vlastníkom klubu a jeho priaznivcom prostredníctvom sociálnych sietí Pochettino uviedol, že tvrdo pracoval na tom, aby dal fanúšikom Chelsea, na ktorú môžu byť hrdí.

Bývalý šéf Tottenhamu či PSG uviedol, že mužstvo zaznamenalo pokrok po tom, čo v sezóne 2022/23 skončilo v lige na 12. mieste. "Som veľmi spokojný s úrovňou, ktorú tím dosiahol a s tým, ako všetci hráči a zamestnanci tvrdo pracovali na zvyšovaní svojho levelu. Zaslúžia si veľké uznanie a dúfam, že ste to cítili aj vy z toho, ako hrali na ihrisku," odkázal Pochettino fanúšikom v príspevku na Instagrame.

"Vieme, že boli vzostupy a pády, ale vždy sme verili v tento tím a v to, že sa dostaneme na konzistentnú úroveňVerím, že skúsenosti z tejto sezóny a veľké zlepšenie, ktoré sme videli, hráčov len posilnia do budúcnosti. Bolo pre mňa potešením so všetkými pracovať a vážim si silné väzby, ktoré sme si za tento posledný rok spoločne vytvorili," dodal.

Pochettino uviedol, že v nedeľu sa vráti na Stamford Bridge na každoročný charitatívny zápas celebrít Soccer Aid na získanie finančných prostriedkov pre UNICEF, kde bude šéfovať svetovej jedenástke proti tímu Angličanov.