Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prekoná Haaland rekord Ronalda? Od magickej méty ho delia tri zásahy

Haaland naháňa rekordný zápis Ronalda.
Haaland naháňa rekordný zápis Ronalda.Profimedia
Cristiano Ronaldo (39) prekonal mnoho gólových rekordov a futbalovú verejnosť miestami presviedča o tom, že žiadny útočník nedokáže prekonať jeho úžasné čísla. Na scéne sa však objavil Erling Haaland (24), ktorý je už veľmi blízko k zápisu 100 presných zásahov vo farbách Manchestru City.

Portugalská hviezda je stále viac než aktívna v drese Al-Nassr, na futbalovom javisku je však už konkurent, ktorý môže niektoré z jej rekordov zlomiť. Najnovšie sa Haaland dostal na titulky novín po druhom ligovom hetriku za sebou, po Ipswichi si to tentoraz odniesol West Ham.

Nór v sobotu zaznamenal už jedenásty hetrik za Citizens, na konte má 97 gólov v 102 vystúpeniach za klub z Manchestru. Vďaka impozantnej bilancii sa priblížil k prekonaniu rekordu, ktorý vytvoril Ronaldo počas pôsobenia v Reale Madrid, keď sa stal hráčom s najrýchlejšie 100 strelenými gólmi za jeden klub. Portugalčan dosiahol míľnik po 105 zápasoch. 

Matematika je teda jednoduchá - Haaland potrebuje tri trefy v nasledujúcich dvoch dueloch, aby predčil gólovú rýchlosť Ronalda. To sa zdá ako veľmi reálne vzhľadom na to, že od začiatku sezóny sa presadil vo všetkých ligových vystúpeniach.

Ďalšia štatistika, v ktorej Haaland ohrozuje najlepších kanonierov, je počet hetrikov v anglickej najvyššej súťaži. Na konte ich má po 69 súbojoch už osem, čo je absolútny rekord, ktorým za sebou necháva legendy ako Thierry Henry, Michael Owen a Harry Kane. Tí na dosiahnutie rovnakého úspechu potrebovali viac ako 250 zápasov.

Pri takomto tempe je len otázkou času, kedy predbehne troch najlepších hráčov v počte trojgólových predstavení - Sergio Agüero (12 v 275 zápasoch), Alan Shearer (11 v 441 zápasoch) a Robbie Fowler (9 v 379 zápasoch).

"Cítim sa dobre, som plný energie. Mal som dlhú dovolenku a predsezónnu prípravu. Roky, ktoré som tu strávil, ubehli naozaj rýchlo. Teraz si trochu oddýchlo telo aj nohy. Som pripravený na viac," povedal Haaland pre Sky Sports.