Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premier League nemôže vysielať komunikáciu rozhodcov, zriadila na to účet na sociálnej sieti X

Angličania sa snažia priblížiť divákom rozhodcovskú činnosť.
Angličania sa snažia priblížiť divákom rozhodcovskú činnosť.AFP
Premier League predstavila nový účet na sociálnej sieti X (predtým Twitter), ktorý bude vysvetľovať rozhodnutia videorozhodcov počas zápasov v nadchádzajúcej sezóne 2024/25. Samotná liga vysvetlila, že tento nápad uviedla do praxe, pretože FIFA nedovoľuje, aby sa komunikácia hlavného rozhodcu s VAR vysielala naživo v televízii.

Premier League k tomuto kroku uviedla: "Nový profil bude poskytovať vysvetlenia a aktualizácie takmer v reálnom čase o rozhodcovských a prevádzkových záležitostiach pre každý zápas." Účet bude zverejňovať aj vecné vysvetlenia rozhodnutí arbitrov na ihrisku a zapojenia videorozhodcu, vrátane úlohy technológie v rozhodovacom procese.

Príspevky budú na profil pridávané priamo zo zápasového centra Premier League. To sa nachádza v londýnskom Stockley Parku a jeho súčasťou je aj zázemie videorozhodcov. Centrum je operačným strediskom anglickej najvyššej súťaže a je prepojené so všetkými 20 ligovými štadiónmi, strediskom VAR a televíznymi spoločnosťami, ktoré vysielajú zápasy do celého sveta.

Nová sezóna Premier League sa začína v piatok 16. augusta zápasom Fulhamu proti Manchestru United.

Program 1. kola Premier League.
Program 1. kola Premier League.Flashscore