Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premier League neposunie duely City po MS klubov. Ďakujem vám veľmi pekne, odkazuje Guardiola

Guardiola neuspel so svojou žiadosťou.
Guardiola neuspel so svojou žiadosťou.REUTERS / Scott Heppell
Premier League zamietla žiadosť Manchestru City o odloženie prvých dvoch zápasov sezóny 2025/26. Tréner Pep Guardiola (53) chcel svojim hráčom dopriať voľno, aby sa mohli zotaviť po letných majstrovstvách sveta klubov FIFA v USA.

City a Chelsea sú dva anglické kluby, ktoré sa kvalifikovali na rozšírený klubový šampionát s novým formátom, ktorý sa má začať 15. júna. Sezóna Premier League štartuje v auguste. Čoraz nabitejší futbalový kalendár znepokojuje množstvo hráčov aj koučov. V správe svetovej hráčskej únie FIFPRO sa uvádza, že niektorí futbalisti majú na oddych len 12 % obdobia roka. 

Stredopoliar Rodri v septembri povedal, že hráči by mohli byť blízko k štrajku z dôvodu času, ktorý celkovo musia odohrať. Zranenie kolenných väzov ho vyradilo do konca sezóny.

"Premier League nám nedovolila odložiť prvé dva zápasy pre rekonvalescenciu. Ďakujem vám veľmi pekne. Kluby žiadali odložiť štart ligy o dva-tri týždne, no Premier League to neumožní. V žiadnom prípade," vyjadril sa Guardiola, podľa ktorého slov MS klubov ešte viac znemožnia zvládnuť vyťaženie hráčov.