Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Presunie sa Messi za Ronaldom? Údajnú dohodu poprel otec Jorge

Aktualizované
Podľa agentúry AFP sa Messi chystá prestúpiť do Saudskej Arábie.
Podľa agentúry AFP sa Messi chystá prestúpiť do Saudskej Arábie.Profimedia
Letný odchod futbalovej hviezdy Lionela Messiho (35) z Paríž Saint-Germain do Saudskej Arábie je podľa zdroja agentúry AFP hotovou vecou. Všetko však v priebehu utorka poprel otec Jorge Messi (65), ktorý zastupuje svojho syna.

Médiá už nejaký čas špekulujú, že argentínskeho útočníka láka klub Al-Hilal, ktorý mu ponúka ročný kontrakt na viac ako 400 miliónov eur. "Dohoda s Messim je uzavretá. Bude hrať v Saudskej Arábii. Je to obrovský, výnimočný kontrakt. Ešte dolaďujeme niektoré detaily," citovala agentúra AFP zdroj blízky rokovaniam.

Ani jedna zo strán sa k Messiho budúcnosti zatiaľ oficiálne nevyjadrila. Kapitán argentínskych majstrov sveta má v Paríži Saint-Germain zmluvu do 30. júna. Jeden z najlepších futbalistov histórie pôsobí vo francúzskej metropole od roku 2021, keď opustil Barcelonu, kde strávil celú svoju doterajšiu kariéru.

Messi začiatkom minulého týždňa navštívil Saudskú Arábiu, kde je veľvyslancom cestovného ruchu. Vedenie PSG ho za nepovolenú cestu vyradilo na dva týždne z kádra. Po verejnom ospravedlnení mu trest znížilo o polovicu. V pondelok už hviezdny útočník trénoval s tímom a večer si prevzal cenu Laureus pre najlepšieho športovca uplynulého roka.

V Saudskej Arábii by sa Messi mohol opäť stretnúť s dlhoročným rivalom Cristianom Ronaldom, ktorý do Al-Nassr zamieril koncom minulého roka. Portugalský útočník podpísal s klubom trojročný kontrakt na 220 miliónov eur ročne.

Žiadna dohoda 

"Na budúcu sezónu nie je so žiadnym klubom dohodnuté absolútne NIČ. Rozhodneme sa na konci ročníka. Nič nie je podpísané, dohodnuté a to dokona ani ústne. Všetko sú to falošné správy využívajúce Leovo meno," uviedol Jorge Messi vo svojom stanovisku.