Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Príde De Bruyne o lichotivý status? Haaland a Citizens riešia miliónový kontrakt

Erling Haaland sa môže stať najlepšie plateným hráčom Premier League.
Erling Haaland sa môže stať najlepšie plateným hráčom Premier League. IAN KINGTON / IKIMAGES / AFP
Góly strieľa ako na bežiacom páse a výkonmi sa bezpochyby radí k najlepším útočníkom súčasnosti. Niet preto divu, že Manchester City bude chcieť klenot menom Erling Haaland (24) udržať vo svojich farbách čo najdlhšie. 

Nórsky kanonier od svojho príchodu na anglické trávniky potvrdzuje obrovskú dominanciu. V oboch doterajších sezónach dokráčal ku korune pre kráľa strelcov a dlhodobo patrí medzi ofenzívnych ťahúňov Citizens. Excelentne vkročil aj do prebiehajúceho ročníka. Doterajšie tri kolá mu stačili na to, aby sa do streleckých štatistík zapísal hneď sedemkrát.

Aktuálne platný kontrakt mu vyprší v lete 2027. Manchester City by však následne zrejme iba veľmi ťažko hľadal adekvátnu náhradu. Nikoho preto neprekvapí, že vedenie klubu si chce služby obávaného strelca poistiť už teraz. Informoval o tom španielsky denník Marca. 

Severan vzhľadom na predvádzané výkony môže posunúť osobnú latku nárokov o čosi vyššie. Vylúčené teda vôbec nie je, že by sa po podpise nového kontraktu mohol stať najlepšie plateným hráčom Premier League. O lichotivý status by pripravil svojho kolegu, Kevin De Bruyne si aktuálne týždenne polepší o zhruba 470-tisíc eur. 

Predpokladá sa, že nová zmluva bude obsahovať klauzulu o uvoľnení hráča za určitých podmienok. Erling Haaland si týmto spôsobom nechá otvorené zadné dvierka. Vehementný záujem oňho mal v minulosti napríklad španielsky veľkoklub.

"Je tu Premier League a potom ešte Real. Madrid má niečo veľmi špeciálne, čo hráča priťahuje," povedala Rafaela Pimentová, agentka futbalistu, minulý rok pre The Sun.