Prvá letná posila pre Chelsea, na Stamford Bridge prichádza Adarabioyo z Fulhamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvá letná posila pre Chelsea, na Stamford Bridge prichádza Adarabioyo z Fulhamu

Tosin Adarabioyo sa vo farbách Fulhamu osvedčil.
Tosin Adarabioyo sa vo farbách Fulhamu osvedčil.Profimedia
Vedenie Chelsea v piatok ráno predstavilo prvú posilu pre ligovú sezónu 2024/25 a nejde o žiadne veľké meno. Tosin Adarabioyo (26) sa oficiálne stal novým hráčom Blues.

Stopér prichádza na Stamford Bridge so štvorročnou zmluvou, pričom rodák z Manchestru má na svojom konte 78 štartov v Premier League a jedno vystúpenie v mládežníckej reprezentácii Anglicka. Je to zároveň prvý príchod, ktorý Chelsea oznámila po príchode nového trénera Enza Marescu. Spolieha sa, že posila v podobe robustného Adarabioya by mala vystužiť obrannú líniu.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo priviesť Tosina do Chelsea," uviedli športoví riaditelia londýnskeho klubu Laurence Stewart a Paul Winstanley.

"Som tu, aby som vyhrával a chcem vyhrávať, to je jednoduché. Budem na sebe naďalej pracovať a rád by som prispel k tomu, aby sa klub uberal správnym smerom. Som nadšený," nadviazal Adarabaioyo po svojom príchode a pokračoval: "Keď som vyrastal, Chelsea bola jedným z klubov, ktoré mali vynikajúcich futbalistov a bola radosť sa na nich pozerať," spomína.

Adarabioyo, ktorý je produktom mládežníckej akadémie Manchestru City, má za sebou hosťovania v Blackburne, West Bromwichi Albion a štyri roky obliekal dres Fulhamu. Ponuku Chelsea napokon uprednostnil pred tou z Newcastlu, ktorý koncom mája rokoval o podmienkach jeho angažmánu.

Adarabaioyo a jeho ostatné čísla.
Adarabaioyo a jeho ostatné čísla.Flashscore