Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Prvá prehra od apríla, rolu zohralo vylúčenie. Neúspech bol na spadnutie, tvrdí Arteta

Arteta tušil, že príde zakopnutie.
Arteta tušil, že príde zakopnutie.Graham Hunt/ProSports/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Pre futbalistov Arsenalu bola strata bodov po vylúčení Williama Salibu (23) veľmi blízko. Po sobotnej prehre v Premier League na pôde Bournemouthu sa v tomto duchu vyjadril tréner tímu Mikel Arteta. Jeho mužstvo prehralo v najvyššej anglickej súťaži prvýkrát v aktuálnej sezóne.

Arsenal vstúpil do stretnutia ako jasný favorit a očakávalo sa, že po zisku troch bodov zamieri na čelo tabuľky. V 30. minúte však Saliba videl červenú kartu za faul na unikajúceho Evanilsona a jeho spoluhráči hrali hodinu v oslabení. V prebiehajúcom ročníku získali Gunners len dva body v troch stretnutiach, ktoré dohrávali s desiatimi.

"Je veľmi ťažké vyhrať v Premier League, keď hráte 60 minút s desiatimi mužmi. Neúspech bol jednoducho na spadnutie. Museli sme si tým prejsť trikrát, a to nás stálo zápasy," uviedol Arteta.

Kanonieri utrpeli prvú ligovú prehru od 14. apríla, keď ich na Emirates Stadium zdolala Aston Villa. Španielsky kormidelník uznal, že počas prvej štvrťhodiny to nebolo ono, no potom sa jeho zverenci dostali na koňa.

"Chvíľu nám trvalo chopiť sa oprát, potom sa nám to podarilo, ale po polhodine sa hra zmenila. Úsilie tímu v desiatich bolo fantastické, ale na víťazstvo nestačilo," vravel kouč a stredopoliar Rice dodal: "Musíme prestať robiť chyby, pretože chcete 11 hráčov na 90 minút. To je to, čo vám vyhráva futbalové zápasy."

Bournemouth šiel do vedenia v 70. minúte zásluhou striedajúceho Christieho a krátko na to triumf domácich spečatil Kluivert z pokutového kopu, ktorý rozhodca nariadil po faule Rayu na Evanilsona.

"Jasné, že zápas sa po červenej karte trochu zmenil. Ale aj predtým sme hrali veľmi dobre. Z našej strany to bol solídny výkon a dobré víťazstvo," povedal lodivod Andoni Iraola pre klubový web.

Cherries sa po cennom zápise v tabuľke posunuli na 10. priečku, Arsenal figuruje na treťom mieste o skóre za Manchestrom City a bod za vedúcim Liverpoolom. Obaja jeho súperi v boji o titul však majú zápas k dobru.

Bournemouth - Arsenal 2:0