Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rana pre City a Španielsko. Zranenie Rodriho je zrejme vážnejšie ako sa zdá

Rodri bude, pravdepodobne, chýbať Manchestru City do konca sezóny.
Rodri bude, pravdepodobne, chýbať Manchestru City do konca sezóny.Photo by Carl Recine / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Manažér Manchestru City Pep Guardiola (53) má po nedeľňajšej remíze 2:2 s Arsenalom o niekoľko vrások na čele viac. Podľa denníka Marca bude španielskemu trénerovi do konca aktuálneho ročníka chýbať kľúčový stredopoliar Rodri (28), ktorý si údajne po zrážke s Thomasom Parteyom pretrhol väzy v kolene.

Je to veľmi zlá správa nielen pre Guardiolu, ale aj pre Luisa de la Fuenteho, ktorý vedie španielsku reprezentáciu. Rodri, jeden z najlepších hráčov na svete na svojom poste, mal utrpieť komplikované zranenie kolena - prvé diagnózy podľa denníka Marca poukazujú na roztrhnutie skríženého väzu, čo je problém, ktorý si vyžaduje takmer ročnú rekonvalescenciu. V pondelok popoludní tieto informácie tvrdil už aj zdroj blízky ESPN.

Rodri je aj kandidátom na zisk Zlatej lopty. V minulej sezóne vyhral anglickú Premier League s Manchestrom City a so Španielskom exceloval na Eure v Nemecku. Európsky šampionát spoločne ovládli bez jedinej prehry.

Španielsky zdroj spresňuje, že Rodri v súčasnosti cestuje do Madridu, aby sa podrobil ďalším lekárskym testom. Ak sa potvrdí vážnosť zranenia, hráč vynechá zvyšok sezóny. Nepredstaví sa ani na Tehelnom poli v rámci 2. kola hlavnej fázy Ligy majstrov.

Guardiola tak bude musieť siahnuť po Gündoganovi alebo Kovačičovi, aby nahradil španielskeho reprezentanta. Ďalšou možnosťou je Stones, ktorý ako obranca zvládne aj úlohu defenzívneho stredopoliara. V španielskej reprezentácii ho, pravdepodobne, nahradí Martin Zubimendi, ktorý jeho rolu prebral aj vo finále majstrovstiev Európy.

Manchester City tak musí na začiatku novej sezóny čeliť ďalšej vynútenej absencii. Na maródke Citizens sú Oscar Bobb (zlomená noha), Nathan Aké (svalové zranenie) a tiež Kevin De Bruyne (stehenný sval).