Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Raya stále nie je fit, proti Leicestru zrejme chytať nebude. Arteta: Rozhodneme sa v sobotu

David Raya z Arsenalu reaguje po tom, čo utrpel zranenie
David Raya z Arsenalu reaguje po tom, čo utrpel zranenieReuters / Molly Darlington
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (42) si nebol istý pri odpovedi na otázku, či brankár David Raya (29) bude k dispozícii pre sobotňajší zápas Premier League proti Leicestru City na Emirates Stadium. Jednotku Gunners trápia problémy so stehnom.

Raya, ktorý má na konte osem vystúpení v národnom tíme Španielska, vynechal domáce víťazstvo Arsenalu s klubom League One Boltonom Wanderers (5:1) v treťom kole Ligového pohára. Medzi tromi žrďami ho nahradil 16-ročný Jack Porter.

Španiela, ktorý v júli natrvalo prestúpil do severolondýnskeho klubu z Brentfordu, videli po zápase odchádzať krívajúc po remíze 2:2, ktorú Gunners dosiahli minulý víkend na Etihad Stadium proti Manchestru City.

"Musíme počkať 24 hodín, aby sme videli, ako bude reagovať. Nejde o riziko. Ide o to, či je hráč v poriadku a k dispozícii, alebo nie. Rozhodnutie urobíme v sobotu," prezradil Arteta v piatok novinárom.

Vzájomné zápasy s Leicestrom sú na strane Arsenalu.
Vzájomné zápasy s Leicestrom sú na strane Arsenalu.Flashscore

Za zraneného Rayu by mohol zaskočiť 35-ročný Brazílčan Neto, ktorý prišiel do Arsenalu v auguste z Bournemouthu na sezónne hosťovanie. Holanďan Jurrien Timber bude pripravený nastúpiť v defenzíve. Arteta následne dodal, že dúfa, že aj ďalší obranca Ben White môže hrať. Nová posila do stredu poľa Mikel Merino je však naďalej mimo hry so zraneným ramenom.

"Sobota je pre Merina príliš skoro, uvidíme budúci týždeň. V piatok mal čiastočný tréning, tvrdo pracoval a vyzeral naozaj dobre. Je to len o hojení danej kosti a o tom, ako je zrelý na to, aby sme ho v podstate vystavili kontaktu," uviedol šéf lavičky Arsenalu novinky z kádra.

Napriek tomu, že Arsenalu chýba nórsky stredopoliar Martin Odegaard pre zranenie členka, je klub z Londýna na štvrtom mieste s 11 bodmi z piatich zápasov. Mikel Arteta je spokojný s tým, ako sa jeho tím vyrovnal s výzvami.

"Ak by ste to všetko dali do tohto scenára pred začiatkom sezóny, s kalendárom, ktorý máme, zápasmi, ktoré sme odohrali a tromi duelmi vonku, s tým, ako sme sa z toho dostali, bol by som, myslím, veľmi, veľmi spokojný," zdôraznil 42-ročný lodivod.

Arsenal - Leicester (sobota, 16:00)