Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Raz trénoval, hneď dal gól a provokoval. Vardy sa do Premier League vrátil vo veľkom štýle

Vardy podpichol fanúšikov Tottenhamu.
Vardy podpichol fanúšikov Tottenhamu.Profimedia
Jamie Vardy je žijúcou legendou Leicesteru. V 37 rokoch s klubom zažil takmer všetko, čo mohol. Vystrieľal mu senzačný titul, doviedol ho k triumfu v FA Cupe, nezabránil zostupu a v uplynulej sezóne pomohol k návratu medzi anglickú elitu. Ďalšiu kapitolu svojho príbehu začal písať v pondelok, keď na prahu sezóny gólom zariadil prekvapivú remízu s Tottenhamom. Všetko aj napriek tomu, že v príprave neodohral ani minútu.

Leicester - Tottenham 1:1

Vardy na ihrisku stále pôsobí ako bulldog. Napriek tomu, že už nedokáže roztrhať obranu šprintérskymi nábehmi, vždy je gólovou hrozbou. Potvrdil to aj v pondelok proti Spurs. V 57. minúte si v šestnástke našiel center od Issahaka Fatawua a presnou hlavičkou vyrovnal na 1:1.

Do zápasu pritom vstúpil prakticky bez tréningu a bez jedinej odohranej minúty v príprave. "Pred mesiacom sa zranil a dlho sme nevedeli, či stihne štart sezóny. Ešte pred tromi dňami sme vlastne nemali hrotového útočníka," prezradil tréner Leicestru Steve Cooper.

Ikonický futbalista však nenechal svoj milovaný klub "v štichu". Dokázal sa dať dohromady a naskočil do zápasu proti piatemu tímu uplynulej sezóny. "Ukázal obrovské odhodlanie. Stihol jediný tréning v plnej záťaži, ale aj tak na ihrisku potvrdil, čo v ňom je," povedal Cooper.

V prvom polčase pritom Vardyho príliš vidieť nebolo. Rovnako ako celý tím si zvykal na tempo vyššej súťaže a vo vápne súpera mal za celých 45 minút jediný kontakt s loptou.

Druhá polovica už bola od hráčov v modrých dresoch úplne o niečom inom. Výrazný podiel na tom mal práve skúsený útočník, ktorý okrem vyrovnávajúceho gólu pripravil výbornú príležitosť pre Bobbyho De Cordovu-Reida a v 71. minúte mohol dokonca vystreliť tímu Foxes výhru. V samostatnom úniku však stroskotal na brankárovi Vicariovi.

Zásah aj zlepšená hra v druhom polčase dostala Vardyho späť do nastavenia, v akom ho fanúšikovia poznajú. Nevypustil jediný súboj, nevynechal žiadnu možnosť pohádať sa so súpermi a pri striedaní priaznivcom Tottenhamu výrečným gestom nezabudol spomenúť, ktorý z klubov má viac titulov v Premier League.

Bývalý anglický reprezentant, ktorý do Premier League nakukol až vo veku 27 rokov, ukázal, že bez neho by najprestížnejšia klubová súťaž na svete nemala potrebný šmrnc. "Je to výnimočný futbalista," súhlasil v štúdiu Sky Sports bývalý obranca Liverpoolu a dnes už televízny komentátor Jamie Carragher.

Jeho slová potvrdzujú aj čísla. Vardy od svojich 30. narodenín strelil v Premier League 103 gólov a suverénne vládne historickému poradiu súťaže. Koľko ich ešte pridá?

Vardy sa vrátil do Premier League vo veľkom štýle, Tottenhamu zmaril sen o víťazstve