Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordne drahá posila Brightonu, na juh Anglicka prichádza útočník Rutter

Rutter bude pôsobiť medzi anglickou elitou.
Rutter bude pôsobiť medzi anglickou elitou.AFP
Brighton hlási zisk veľkej posily. Účastník Premier League podpísal zmluvu s útočníkom Georginiom Rutterom (22), ktorý prichádza z Leedsu za údajne rekordnú klubovú sumu 40 miliónov libier.

Rutter sa so Seagulls dohodol na päťročnej zmluve, tá mu zabezpečila prechod z Championship do Premier League. Francúz strelil v minulom ročníku za Leeds sedem gólov a pridal 16 asistencií po tom, ako v januári 2023 prišiel z nemeckého Hoffenheimu.

"Georginio je hráč, ktorý má schopnosti zdvihnúť fanúšikov zo sedadiel a v minulej sezóne s Leedsom naozaj ukázal, čo dokáže v anglickom futbale. Viem o ňom už od čias, keď hral v Nemecku za Hoffenheim. Teraz ho musíme zapracovať do tímu, tešíme sa na spoluprácu," povedal tréner Fabian Hürzeler.

Rutter je siedmym podpisom Brightonu v letnom prestupovom období. Prišiel dva dni po tom, ako tamojšie mužstvo v úvodnom zápase novej sezóny zdolalo Everton v Goodison Parku 3:0

Mládežníckymi kategóriami si prešiel v Rennes a v roku 2020 sa prebojoval do prvého tímu, následne prestúpil do spomínaného Hoffenheimu. V roku 2023 vypadol s Leedsom z Premier League, ale v minulom ročníku zapôsobil výkonmi v Championship. K postupu však klubu nepomohol, vo finále play-off prehral so Southamptonom.

Futbalové prestupy ONLINE