Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rekordný prestup a náhrada hviezdneho krajana? Al Hilal má chystať ponuku za Viníciusa

Vinícius ostáva v hľadáčiku Saudov.
Vinícius ostáva v hľadáčiku Saudov.Gonzalo Arroyo Moreno / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Zámožní šejkovia z Arabského polostrova si pred časom zmysleli, že tamojšiu najvyššiu súťaž zatraktívnia prílivom hviezdnych hráčov z Európy. Niektorým sa v exotickej destinácii zapáčilo, iní sa po krátkej chvíli vrátili späť. Aj tak stále platí, že každé ďalšie prestupové okno môžeme očakávať lákanie známych tvárí do Saudi Pro League. Týkať by sa to malo aj Viníciusa Júniora (24).

Brazílske ofenzívne eso sa etablovalo ako kľúčová postava súčasného tímu Realu Madrid a svoje kvality vie značne predať predovšetkým v dôležitých zápasoch. Niet divu, že si ho španielsky gigant nadmerne cení a má s ním uzavretú zmluvu až do roku 2027 s výstupnou klauzulou vo výške 1 miliardy eur.

Stanovená čiastka sa javí ako astronomická a v prípade jej zaplatenia by šlo o absolútny prestupový rekord, ktorý doposiaľ drží jeho Neymar. Toho v roku 2017 získalo vedenie PSG z Barcelony za neuveriteľných 222 miliónov eur.

Viníciusa by mohol stretnúť podobný osud, navyše by pri tímovom kormidle možno vystriedal práve svojho krajana. Al Hilal v ňom totiž vidí náhradu za dlhodobo zraneného Neymara a po tejto sezóne chce vytiahnuť ponuku, ktorá nebude môcť byť odmietnutá ani zo strany Realu. Saudovia majú na Viníciusa zamerané už dlhšiu dobu. Počas leta ho však chcelo získať Al Ahli, ale so svojou ponukou v Madride neuspelo.