Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rivalita medzi City a Arsenalom sa vyostruje. Chcete vojnu? Tak teraz je, hovorí Guardiola

Mikel Arteta a Pep Guardiola zrejme znovu zvedú boj o majstrovskú trofej.
Mikel Arteta a Pep Guardiola zrejme znovu zvedú boj o majstrovskú trofej.Profimedia / David Blunsden / Actionplus
Arsenal chcel počas minulého víkendu vyprovokovať Manchester City k vojne v Premier League. Majstri sú však pripravení na výzvu, povedal v piatok manažér City Pep Guardiola (53).

Uplynulý víkend sa Citizens podarilo proti oslabenému Arsenalu vyrovnať až v neskorom nadstavenom čase. Obhajcov prvenstva však trápilo zranenie stredopoliara Rodriho, ktorý utrpel prasknutie predného skríženého väzu a sezóna sa preňho skončila.

Nervozita počas stretnutia vzplanula, keď najlepší strelec Erling Haaland hodil loptu do obrancu hostí Gabriela Magalhãesa. Po záverečnom hvizde následne adresoval ostré slová trénerovi Mikelovi Artetovi a požiadal ho, aby zostal pokorný.

Spomínaný Brazílčan sa neskôr vyjadril, že The Gunners sa nevedia dočkať domácej odvety. Rivalita medzi dvoma najlepšími tímami minulého ročníka sa poriadne vyostruje.

"Gabriel to na tlačovke po zápase povedal perfektne. Toto je vojna, sme tu na to, aby sme súpera provokovali, tlačili na neho. A na konci, čo môžete urobiť? Vyprovokovať ma? Dobre, som tam. Chcete vojnu? Tak teraz je vojna... Rozumiem typu výzvy, akú nám dal Arsenal," odpovedal Guardiola novinárom na otázku o Haalandovom počínaní.