Rodák vo Fulhame končí. Ponuku novej zmluvy od londýnskeho celku odmietol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodák vo Fulhame končí. Ponuku novej zmluvy od londýnskeho celku odmietol

Rodák po rokoch zmení prostredie.
Rodák po rokoch zmení prostredie.Profimedia
Kariérna cesta Mareka Rodáka (27) sa vo Fulhame skončila. Slovenský reprezentačný brankár už nebude súčasťou kádra zo štadióna Craven Cottage. Jeho kontrakt s londýnskym celkom vyprší na konci júna, rodák z Košíc si bude hľadať nové pôsobisko.

The Cottagers síce ponúkli Rodákovi novú zmluvu, no on sa rozhodol túto ponuku odmietnuť a svoju kariéru chce naplno rozvíjať inde. V posledných dvoch sezónach odohral v Premier League len dva zápasy, ktoré absolvoval ešte v auguste 2022. Šance miestami dostával v pohárových dueloch.

Gólman prišiel do Fulhamu pred sezónou 2012/13 vo veku šestnástich rokov, dvakrát mu plnou mierou pomohol vybojovať postup z Championship medzi anglickú elitu, no v najvyššej súťaži bol zakaždým odsunutý na druhú koľaj. Jednoznačnou jednotkou mužstva bol Nemec Bernd Leno

Rodák odchytal v klube z juhozápadnej časti hlavného mesta Anglicka celkovo 102 zápasov. Jeho posledný prišiel pri vypadnutí z FA Cupu v januári proti Newcastlu. Vo svojej prvej kompletnej sezóne bol brankár národného tímu Slovenska členom výberu Fulhamu do 18 rokov, s ktorým sa dostal až do finále mládežníckeho FA Cupu. Vyskúšal si aj hosťovania vo Wellingu, Accringtone a Rotherhame.

Okrem Slováka opúšťajú Fulham aj Tosin, Tyrese Francois, Terence Kongolo, Luciano D’Auria-Henry, George Okkas, Caelan Avenell, Ma’Kel Bogle-Campbell, Montague Conway, no takisto aj Armando Broja a Fodé Ballo-Touré, ktorým sa končí hosťovanie.