Ronaldo chce po nevydarenej sezóne priviesť do Al-Nassr bývalých spoluhráčov z Realu Madrid

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo chce po nevydarenej sezóne priviesť do Al-Nassr bývalých spoluhráčov z Realu Madrid

Cristiano Ronaldo strelil v tejto sezóne 44 gólov vo všetkých súťažiach.
Cristiano Ronaldo strelil v tejto sezóne 44 gólov vo všetkých súťažiach.AFP
Útočník Al-Nassr Cristiano Ronaldo (39) zažil s tímom neúspešnú sezónu, v ktorej nezískal ani jednu trofej. V reakcii na to hviezdny Portugalčan požiadal vedenie klubu, či by nepriviedlo dvoch jeho bývalých spoluhráčov, ktorí by boli nepochybne veľkým prínosom.

Ronaldovi sa v jeho druhej sezóne v drese sauskoarabského Al-Nassr podarilo prekonať rekord v počte strelených gólov (35) v najvyššej miestnej súťaži. Jeho tím však skončil v lige o priepastných 14 bodov za Al-Hilal a vo finále Ligového pohára sa odohralo ďalšie rijádske derby medzi Al-Hilal a Al-Nassr. Ronaldo a spol. však prehrali 1:2 po penaltách a ukončili sezónu bez zisku trofeje.

Podľa španielskeho denníka Marca portugalský kanonier požiadal vedenie, aby priniesol jeho dvoch bývalých spoluhráčov. Prvým z nich by mohol byť brazílsky stredopoliar Casemiro, s ktorým Ronaldo hral v Reale Madrid a Manchestri United. Tridsaťdvaročný defenzívny štít má za sebou nevydarenú sezónu, ktorú však čiastočne napravil víťazstvom 2:1 vo finále FA Cupu proti Manchestru City.

Rodák zo Sao Paula toho na jar v drese červených diablov veľa neodohral, pre zranenie vynechal 17 zápasov. Hoci má Casemiro v Manchestri zmluvu do júna 2026, jeho odchod nemusí byť nereálny. Vedenie United totiž plánuje veľkú prestavbu a je otázne, či skúsený Brazílčan figuruje v budúcich plánoch klubu z Old Trafford.

Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty navrhol vedeniu aj príchod Nacha Fernándeza. Tento 34-ročný obranca vyhral v sobotu šiesty raz Ligu majstrov. Nachovi, ktorý v Reale strávil celú kariéru, končí na konci aktuálnej sezóny s Los Blancos zmluva. Mohlo by sa teda stať, že Al-Nassr bude môcť Španiela podpísať ako voľného hráča.

Zatiaľ nie je známe, či majú futbalisti o presun do Saudskej Arábie záujem. Jedno je však isté - ak by sa Al-Nassr podarilo podpísať Casemira a Nacha, výrazne by zlepšil defenzívu a v budúcej sezóne by mohol byť jasným ašpirantom na titul.