Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo nesúhlasí s postojom ten Haga. United podľa Portugalčana potrebujú prestavbu

Ronaldov názor opäť obletel športový svet.
Ronaldov názor opäť obletel športový svet.AFP / Yasser Bakhsh / GETTY IMAGES EUROPE
Cristiano Ronaldo (39) sa pre nezhody s trénerom Erikom ten Hagom (54) nerozišiel s Manchestrom United v najlepšom. Na budúcnosti klubu, v ktorom zažiaril a naplno sa ukázal futbalovému svetu, mu však očividne záleží. Minimálne si je vedomý hodnoty statusu tejto značky a nechce, aby anglický gigant podliezal svoje štandardy. Dokazujú to aj jeho nedávno slová, ktoré však môžu znieť aj ako kritika holandského kouča.

Portugalčan na konci leta 2021 ohlásil veľkolepý návrat do farieb United. Klub z Old Traffordu ťahal svojimi gólmi na domácej scéne i v Európe. Viackrát sa však dostal do sporu s ten Hagom, čo pred záverom roka 2022 viedlo k jeho odchodu z tímu a prestupu do Al-Nassr.

Takmer dva roky po tom v rozhovore s bývalým obrancom a spoluhráčom Riom Ferdinandom narážal na slová Holanďana a nepriamo aj na aktuálne postavenie jeho zverencov v anglickom i európskom futbale. "Podľa môjho názoru potrebuje klub čas na prestavbu. Stále je to jeden z najlepších klubov na svete, ale potrebuje zmenu. Rozumejú tomu. Toto je jediný spôsob,“ načal tému a pokračoval:

"Ako tréner Manchestru United nemôžete povedať, že nebudete bojovať o titul v Premier League či Lige majstrov. Musíte povedať: Možno nemáme potenciál, ale pokúsime sa o to. Musíme to skúsiť."

Od nástupu ten Haga na lavičku skončil klub z červenej časti Manchestru v lige najprv na tretej a nedávno na ôsmej priečke, ktorá je pre slávnu značku najhorším umiestnením histórii v Premier League. Pri pohľade na úspechy rivala zo City sú pre mnohých fanúšikov trofeje z Ligového pohára a FA Cupu len slabou náplasťou. Holanďan však pravidelne poukazuje práve na tieto triumfy.

O budúcnosti spomínaného lodivoda sa výrazne špekulovalo, následne sa klubu ujala spoločnosť INEOS, na ktorej čele je Sir Jim Ratcliffe, a ten sa rozhodol trénera podržať. Jeho snahu podporil aj zisk hráčskych posíl na prestupovom trhu a takisto nové tváre do trénerského štábu, medzi ktorými bol aj bývalý útočník United Ruud van Nistelrooy.

Ronaldo cíti, že príchod niekdajšieho strelca, ktorý dal za klub 150 gólov v 219 zápasoch, bol krok správnym smerom. Aj tu si však pre seba nenechal pripomienku ohľadom aktuálneho kormidelníka: "Ak bude ten Hag počúvať Ruuda, tak to mu môže pomôcť. Ruud pozná tím i fanúšikov a klub by mal počúvať chalanov, ktorí tam hrali. Rio, Roy Keane, Scholes, Gary Neville, Sir Alex Ferguson. Nemôžete prestavať klub bez vedomostí," uviedol.