Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ronaldo v Saudskej Arábii opäť bez ligovej trofeje. Ševela Al-Akhdoud nezachráni

Martinovi Ševelovi nevyšiel ani tretí angažmán v Saudskej Arábii podľa predstáv.
Martinovi Ševelovi nevyšiel ani tretí angažmán v Saudskej Arábii podľa predstáv.Profimedia
Futbalisti Al-Hilalu získali svoj 19. ligový titul v saudskoarabskej Pro League. Rozhodol o tom sobotňajší duel, v ktorom prvý tím tabuľky zdolal posledný Al-Hazem 4:1. Výrazný podiel na tom mal dvojgólový srbský útočník Aleksandar Mitrovič (29), ktorý zaznamenal už 26 presných zásahov. Al-Hilal má tri kolá pred koncom sezóny 12-bodový náskok pred druhým Al-Nasrr.

Mitrovič zaostáva medzi strelcami za hviezdnym Portugalčanom Cristianom Ronaldom o sedem gólov. Päťnásobný držiteľ Zlatej lopty môže pokoriť ligový rekord v počte gólov, ktorý s 34 presnými zásahmi drží od roku 2019 Abderrazak Hamdallah. 

Al-Hilal sa vracia na ligový trón po ročnej pauze. Minulý ročník ovládli hráči Al-Ittihad. Aj vtedy zaostal za majstrom práve Ronaldov Al-Nassr

V saudskoarabskej najvyššej súťaži od konca apríla nepôsobí slovenský tréner Martin Ševela. Na lavičke Al-Akhdoud vydržal od novembra. Bol to jeho tretí angažmán na Blízkom východe (Abha, Al-Adalah). V štrnástich dueloch dosiahol štyri výhry, dve remízy a osemkrát ťahal s tímom za kratší koniec. 

Ševelovci vyhrali naposledy 16. februára doma proti Al-Ahli 3:2. Následne mužstvo pod taktovkou 48-ročného kormidelníka zo siedmich stretov šesťkrát prehralo a raz remizovalo. Bývalému koučovi Trenčína či Slovana zlomila väz domáca porážka z 7. apríla na pôde Al-Feiha (0:3). Celok je aktuálne bod od záchrany v zostupovom pásme.

Tabuľka Saudi Professional League