Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozšíri slovenskú stopu v Saudskej Arábii? Steven Gerrard ukázal na brankára Rodáka

Marek Rodák si po Premier League môže vyskúšať pôsobenie na Blízkom východe.
Marek Rodák si po Premier League môže vyskúšať pôsobenie na Blízkom východe.Profimedia
Ako blesk z jasného neba prišla vo štvrtok správa od prestupového špecialistu Fabrizia Romana. Slovenský brankár Marek Rodák (27) sa môže stať novou posilou saudskoarabského celku Al-Ettifaq.

Novinár Romano informoval o tejto možnosti na svojich sociálnych sieťach. Podľa neho šiesty tím minulej sezóny pracuje na podpise kontraktu s Marekom Rodákom. Záujem má byť dokonca konkrétny a rokuje sa o podmienkach. 

Dvadsaťsedemročný rodák z Košíc je od konca júna voľný, keďže mu vypršala zmluva s Fulhamom. Po dlhých 11 rokoch sa tak s Craven Cottage rozlúčil. Chalupári ponúkli slovenskému brankárovi nový kontrakt, ale keďže reprezentant Slovenska nedostával medzi tromi žrďami v Premier League žiadnu šancu, rozhodol sa ju túto možnosť odmietnuť. V najvyššej anglickej súťaži odchytal iba dva zápasy.

Do Fulhamu prišiel Rodák pred sezónou 2012/13 vo veku šestnásť rokov, dvakrát mu plnou mierou pomohol vybojovať postup z Championship medzi anglickú elitu. Teraz je blízko novej - zaujímavej - destinácie. Hájil by farby Al-Ettifaq. Mužstva, ktoré vedie bývalý legendárny futbalista Liverpoolu Steven Gerrard. Pod jeho vedením hrá napríklad Georginio Wijnaldum či Moussa Dembélé. Nedávno výber opustil Jordan Henderson.

So saudskoarabskou ligou má skúsenosti slovenský tréner Martin Ševela, keď viedol Abhu, Al-Akhdood či Al-Adalah. Do posledného menovaného sa vráti od nového ročníka v rámci tamojšej druhej ligy. Od leta, po konci v Salernitane, sa s nováčikom Al-Kholood dohodo reprezentačný stopér Norbert Gyömbér. Saudskoarabská súťaž sa začína 22. augusta.

Gyömbér má nového zamestnávateľa, zahrá si v Saudskej Arábii