Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Salah po boku Benzemu? Al-Ittihad sa chystá zlomiť prestupový rekord

Opustí Salah Premier League?
Opustí Salah Premier League?AFP
Mohamed Salah (31) by sa mohol stať najdrahším futbalistom v histórii. Saudskoarabský Al-Ittihad zvýšil svoju ponuku za hviezdu Liverpoolu a je ochotný za Egypťana zaplatiť 251 miliónov eur vrátane bonusov, informovali britské denníky The Sun a Daily Mail.

Predchádzajúcu ponuku Al-Ittihadu, ktorá bola 175 miliónov eur s bonusmi, vedenie Liverpoolu odmietlo. Zástupcovia saudskoarabského klubu sa však nevzdávajú a podľa správ médií prileteli do Londýna na rokovania.

Salahovi údajne ponúkli 2,9 milióna eur týždenne plus množstvo bonusov, ako napríklad prémiu 64-tisíc eur za víťazstvo v zápase, odmenu za pôsobenie v úlohe ambasádora či percentá z predaja dresov.

Najdrahším futbalistom všetkých čias je Brazílčan Neymar, ktorý v roku 2017 prestúpil z Barcelony do Paríža St. Germain za 222 miliónov eur. Minulý mesiac odišiel z francúzskeho klubu do saudskoarabského Al-Hilalu za 90 miliónov eur a je rekordným podpisom tamojšej ligy.

Salah pôsobí v Liverpoole od roku 2017, keď prišiel z AS Rím. Vlani podpísal nový trojročný kontrakt. S tímom vyhral anglickú ligu, pohár, Ligu majstrov či majstrovstvá sveta klubov. Trikrát sa stal najlepším strelcom Premier League. V Al-Ittihade by sa stretol s držiteľom Zlatej lopty Karimom Benzemom, ktorý v júni prestúpil z Realu Madrid.