Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Salah prekonal rekord PL, Havertz rozhodol o výhre Arsenalu. Brighton je priebežne na čele

Aktualizované
Salah prekonal ďalší rekord Premier League, Slot zažil úspešný debut na lavičke Liverpoolu
Salah prekonal ďalší rekord Premier League, Slot zažil úspešný debut na lavičke LiverpooluProfimedia
Futbalisti Liverpoolu vyhrali v úvodnom zápase sobotného programu 1. kola Premier League na pôde nováčika z Ipswichu. Arsenal doma zdolal Wolverhampton. Priebežne sa na čele tabuľky nachádza Brighton.

Ipswich - Liverpool 0:2

Tréner Arne Slot zažil úspešný súťažný debut na lavičke Liverpoolu. Ipswich sa vrátil do Premier League prvý raz od roku 2002, ale nemohol sa tešiť z premiérových bodov. Na jeho lavičke zas sedel Kieran McKenna, čiže premiérovo po siedmich rokoch sa stalo, aby sa proti sebe postavili tréneri debutujúci v PL.

Favorit na úvodný zásah čakal až hodinu hry, keď defenzívu nováčika prelomil Diogo Jota. Prihrával mu Mohamed Salah, ktorý zakrátko pridal druhý zásah a celkovo deviaty v otváracích dueloch sezóny, čím sa osamostatnil na čele histórie Premier League. Zároveň k tomu zaznamenal hneď päť prihrávok.

Egypťan v PL ešte nikdy neodohral prvé kolo bez gólu alebo asistencie. The Reds na úvod ročníka neprehrali už dvanásťkrát po sebe, z toho v deviatich prípadoch vyhrali.

Arsenal - Wolverhampton 2:0

Arsenal na domácej pôde potvrdil pozíciu favorita. Kai Havertz deklaroval, že si dobrú formu prenáša aj do novej sezóny, keďže od začiatku kalendárneho roka prispel v Premier League už na sedemnásť gólov, keďže následne pridal asistenciu. Lepšie je na tom len Cole Palmer (21).

Poistku dal domácim Bukayo Saka utešenou strelou ľavačkou. Gunners skórovali proti Wolverhamptonu už v 34. zápase po sebe a vyhrali 17. z 19 duelov PL počas roku 2024. Wolves nevyhrali úvodný duel novej sezóny PL štvrtý raz v rade, čo sa mu predtým ešte nikdy nestalo.

Everton - Brighton 0:3

James Milner zasiahol už do 23. sezóny Premier League a prekonal rekord Ryana Giggsa. Navyše sa vo veku 38 rokov a 226 dní stal najstarším hráčom Brightonu v PL. Veľmi dobr debut za hostí zažil mladý krídelník Yankuba Minteh, ktorý asistoval na prvý zásah stretnutia.

Kaoru Mitoma zaznamenal svoj premiérový gól od 24. septembra minulého roka, dlho laboroval so zranením. Mats Wieffer po príchode z Feyenoordu zaknihoval prvú asistenciu. Čajky si z Liverpoolu odviezli všetky body a záver mali uľahčený po tom, ako štvrtýkrát v PL videl červenú kartu Ashley Young.

Vo veku 39 rokov a 39 dní je najstarším hráčom PL, ktorému sa to stalo. Gólom a asistenciou sa prezentoval Danny Welbeck. Brighton je tak priebežne na čele tabuľky. Najmladší tréner histórie Fabian Hürzeler zažil skvelý debut.

Newcastle - Southampton 1:0

Newcastle odštartoval zápas červenou kartou, ktorú druhý raz v PL videl stopér Fabian Schär. Napriek tomu domáci viedli po tom, ako sa presadil Joelinton. Bol to jeho premiérový gól od úvodu decembra. Slovenský brankár Martin Dúbravka bol iba na striedačke.

Nottingham - Bournemouth 1:1

Chris Wood ukončil minulú sezónu dvomi gólmi v záverečnom kole a novú otvoril presným zásahom už po 23 minútach hry. V závere ale Bournemouth dokázal vyrovnať, keď sa presadil Antoine Semenyo. Prvý raz v tejto sezóne Premier League sa tak stalo, aby sa v jednom stretnutí presadili oba tímy.

West Ham - Aston Villa 1:2

Belgický stredopoliar Amadou Onana zažil skvelý debut v novom tíme, pretože už po štyroch minútach poslal Aston Villu do vedenia. Ide o najrýchlejší zásah debutanta v drese Villans. Rovnako v štvrtej minúte dokázal už iba Kevin Phillips v roku 2005.

West Ham vyrovnal z pokutového kopu, ktorý zapríčinil obranca Cash. Od svojho debutu v Premier League nik iný v negatívnom zmysle nezariadil v tejto súťaži viac penált (6). Lucas Paqueta sa z bieleho bodu nepomýlil. Hrdinom hostí sa nakoniec stal Jhon Durán vďaka šiestemu zásahu v PL. Až päť z nich pritom prišli v pozícii náhradníka.

Tabuľka nekompletného prvého kola Premier League.
Tabuľka nekompletného prvého kola Premier League.Flashscore