Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Salahovi sa na Old Trafforde darí, na predĺženie zmluvy s Liverpoolom teraz myslieť nechce

Salah bol v Manchestri opäť vo výbornej forme
Salah bol v Manchestri opäť vo výbornej formeMICHAEL REGAN / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Mohamed Salah (32) v nedeľu strelil svoj 15. gól proti Manchestru United a hostia z Liverpoolu vyhrali na Old Trafforde. Egypťan však naznačil, že by to mohla byť jeho posledná sezóna v drese The Reds.

Manchester United - Liverpool 0:3

Salah má s klubom ešte rok platnú zmluvu, no povedal, že žiadne rokovania o jej predĺžení sa doposiaľ neuskutočnili. Útočník je v ére Premier League aktuálne už najproduktívnejším hráčom v rámci najväčšieho anglického derby s United. V lige nie je zo súperov Red Devils nikto, kto by na ich štadióne skóroval viackrát ako on.

Od svojho príchodu do Liverpoolu v roku 2017 strelil Salah dohromady už 214 gólov. "Mal som dobré leto, dlhý čas pre seba, aby som sa pokúsil zostať pozitívny, pretože ako viete, je to môj posledný rok v klube. Chcem si to len užiť, nechcem na to myslieť. Uvidíme, čo sa stane budúci rok," povedal pre Sky Sports.

Asistenciami Salah najprv pripravil dva góly pre Luisa Díaza, potom natiahol svoj rekord v stretnutiach s United, keď skóroval v siedmom zápase po sebe na Old Trafford.

Salah podpísal v roku 2022 trojročnú zmluvu s hodnotou viac ako 18 miliónov libier ročne, ktorá z neho údajne urobila najlepšie plateného hráča v histórii klubu. Neustále je však spájaný s lukratívnym prestupom do Saudi Pro League. Pred rokom údajne odmietol ponuku 150 miliónov libier od Al-Ittihadu.

Spolu s kapitánom Virgilom van Dijkom a Trentom Alexandrom-Arnoldom je jedným z troch hlavných hráčov Liverpoolu, ktorým sa na konci sezóny končí zmluva.

Arne Slot sa ideálne pustil do neľahkej úlohy nahradiť Jürgena Kloppa - prvé tri zápasy Premier League vyhral bez inkasovaného gólu a v tabuľke strelených gólov je o dva za Manchestrom City.

"Skvelý výsledok. Každý vie, že je to veľmi dôležité pre mesto, fanúšikov a manažéra pri jeho prvom zápase na tomto štadióne," vravel Salah k triumfu a pokračoval:

"Sme veľmi šťastní. Ak chcete bojovať o titul, toto je presne zápas, ktorý potrebujete vyhrať. Som rád, že sa nám to podarilo. Tréner má rád, keď vysoko pressujeme. Zo všetkých týchto situácií sme skórovali."

Slot sa odmietol vyjadriť k tomu, či to bude definitívne Salahova rozlúčková sezóna a ako môžu The Reds prípadne postupovať pri jeho nahradení.

"Je tu veľa slov 'keby', ale momentálne je jedným z nás a som naozaj šťastný, že to tak je. Pred hráčmi o zmluvách nehovorím, ale o tom, ako dobre hral, môžem rozprávať celé hodiny," vyjadril sa Slot.

Nie som Harry Potter, vraví ten Hag po prehre s Liverpoolom. Na konci sezóny chce trofej