Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Scholes kritizuje United: Vyzerajú ako nekoučovaný tím, de Ligt nie je lepší než Maguire

Obranca de Ligt sa stal terčom slov Scholesa.
Obranca de Ligt sa stal terčom slov Scholesa.Profimedia / ČTK / AP / Andrew Yates
Paul Scholes (49), bývalý stredopoliar a jedna z ikon Manchestru United, si zobral na paškál posilu defenzívnych radov Matthijsa de Ligta (25). Angličan tiež trvá na tom, že mužstvo pod Erikom ten Hagom (54) vyzerá, ako keby mu chýbalo jasné koučovanie.

United získali de Ligta v lete z Bayernu za čiastku 45 miliónov eur, okrem tohto stopéra prišli aj Zirkzee, Mazraoui, Ugarte či momentálne zranený Yoro. Niekdajší hráč Red Devils však nie je presvedčený o tom, že holandský bek je lepší ako Harry Maguire.

"Keď privediete hráčov, očakávate, že budú oveľa lepší ako tí, ktorých ste už mali. Nevidím však posily, ktoré sú veľkým rozdielom. Povedzme, že de Ligt prišiel za Maguirea, ale nie je tam žiadny veľký rozdiel. Absolútne nie je lepší ako Maguire."

Červení diabli prehrali v nedeľu na domácom Old Trafforde s Tottenhamom rozdielom triedy, čo sa im v ligovom prostredí stalo druhýkrát v rade, keďže predtým rovnako podľahli Liverpoolu. Pred ťažkým týždňom, keď sa United stretnú s Portom a následne s Aston Villou, sa Scholes obrátil aj na ten Haga.

O svoju prácu sa neobávam, odkazuje ten Hag po ďalšej domácej prehre rozdielom triedy

"Nikdy neviete, ako budú hrať, ako budú pristupovať k zápasom, či budú hrať na protiútoky alebo hlboko čakať, alebo sa budú snažiť mať v hre väčšinové držanie lopty. Netušíme. Vyzerajú ako nekoučovaný futbalový tím," vyjadril sa pre SuperSport.

Aktuálne postavenie United v ligovej tabuľke.
Aktuálne postavenie United v ligovej tabuľke.Flashscore

"Hráči vyzerali ako mŕtvi a akoby si hovoril 'Neviem, čo mám robiť'. Nie je tu žiadne nadšenie pre futbal, to môže prísť len z tréningového ihriska. Niektoré pozície, ktoré na ihrisku zaujmú, sú občas šialené," dodal.

United minuli toto leto vyše 200 miliónov eur. Scholes vyzval nových hráčov, aby dianie výrazne obrátili. "Sú to skúsení futbalisti, za ktorých United zaplatili veľa peňazí. Musíme prestať počúvať výhovorky, dostať sa na tréningové ihrisko a nájsť spôsob hry. Nájdite niečo, dajte nám niečo," uzavrel.