Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šéf Premier League Masters: Je čas, aby sa prípad Manchester City vyšetril a uzavrel

Manchester City má problémy.
Manchester City má problémy.Reuters
Manchester City čelí 115 obvineniam, ktoré vzniesla Premier League v súvislosti s údajným porušením finančných predpisov. Po mediálnych špekuláciách, že prípad sa bude prejednávať už v septembri, výkonný riaditeľ anglickej najvyššej súťaže Richard Masters uviedol, že je čas, aby sa kauza uzavrela a aby sa zodpovedali otázky verejnosti.

Manchester City bol vo februári minulého roka obvinený zo 115 údajných porušení finančných pravidiel, odkedy ho v roku 2008 prevzala spoločnosť Abu Dhabi United Group, neskôr zastupovaná skupinou City Football Group. Prípad bol postúpený na preskúmanie nezávislej komisii.

Ak bude klub uznaný vinným, môže mu byť uložená pokuta alebo v horšom prípade odrátané body. Ďalšou nepravdepodobnou, ale existujúcou možnosťou je ich preradenie do nižšej súťaže. City však popiera akékoľvek pochybenie a obvinenia spochybňuje. V prípade zatiaľ nebol vynesený žiadny rozsudok.

"Teraz je čas, aby sa prípad vyšetril," povedal Masters v rozhovore pre BBC zverejnenom v utorok."Ťahá sa to už niekoľko rokov a myslím si, že je samozrejmé, že prípad treba preskúmať a uzavrieť," dodal.

Denník The Times v pondelok informoval, že pojednávanie proti City v súvislosti s údajnými porušeniami sa má začať v septembri a výsledok bude známy začiatkom budúceho roka. "Keď sa prípad prejedná, rozhodnutie bude zverejnené a v rámci tohto procesu budú zodpovedané všetky otázky, na ktoré by ste chceli, aby som odpovedal," povedal Masters.

Napriek tomu, že nad klubom visia mračná, manchesterský celok v minulej sezóne nadviazal na treble z ročníka 2022/23 a ako prvý tím v histórii získal štvrtý titul v Premier League za sebou. Citizens začnú novú sezónu Premier League 18. augusta na pôde Chelsea.