Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Severnému Londýnu vládne Arsenal, aj bez kľúčových hráčov vyhral prestížne derby

Gabriel rozhodol o víťazstve Arsenalu.
Gabriel rozhodol o víťazstve Arsenalu.John Walton / PA Images / Profimedia
Futbalisti Arsenalu vyhrali v nedeľnom zápase 4. kola Premier League na pôde Tottenhamu. Jediným strelcom derby o severný Londýn sa stal obranca Gabriel (26).

Tottenham - Arsenal 0:1

Arsenal vstupoval do prestížneho derby bez potrestaného Ricea a chýbal takisto zranený Ødegaard, takže tréner Arteta musel v stredovej formácii trochu improvizovať, pričom do nej zaradil trio Partey, Jorginho a Trossard. V prvom polčase nepadol ani jeden gól, čo sa v súbojoch týchto dvoch tímov stalo naposledy vo februári 2018.

Úvodných 45 minút však prinieslo sedem žltých kariet, to vyrovnalo rekord Premier League. Skóre otvoril až v druhom polčase obranca Gabriel Magalhães. Udrel hlavou po rohovom kope, pričom proti Tottenhamu strelili Gunners takto až tri z ostatných štyroch zásahov. Z predošlých 88 gólov boli iba tri po rohu.

Brazílčan sa zároveň stal prvým futbalistom Arsenalu od roku 2016, ktorý skóroval na pôde Spurs v druhom polčase a nadviazal na Alexisa Sáncheza. Od septembra 2020 zaknihoval už 15 ligových gólov, čo je jasne najviac spomedzi všetkých obrancov a ako štvrtý v histórii tímu z Emirates vsietil 10 alebo viac zásahov hlavou.

Asistenciu zaknihoval Bukayo Saka, v derby proti rivalovi zo severného Londýna sa podieľal na šiestich góloch, ide o jeho najobľúbenejšieho súpera v PL. Kanonieri zdolali Tottenham na jeho pôde tretí raz po sebe, čo sa v PL ešte nikdy nestalo. Dokázali to ale v roku 1988.

V tabuľke poskočili na druhé miesto, majú desať bodov a ešte neprehrali. Prišli však o zraneného Saku. Kohúti sú až na trinástej priečke, zatiaľ získali len štyri body.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Wolverhampton - Newcastle 1:2

Domácich poslal do vedenia svojim prvým ligovým gólom od konca decembra minulého roka Mario Lemina, ale Newcastle dokázalo v závere skóre otočiť. Ako obranca Fabian Schär, tak aj krídelník Harvey Barnes udreli vďaka strelám z diaľky. Spoza pokutového územia dali straky v jednom stretnutí dva góly naposledy v roku 2018.

Newcastle poskočilo na tretie miesto tabuľky, kde má rovnaký počet desiatich bodov ako druhý Arsenal. Tréner Howe zatiaľ v tomto ročníku nespoznal chuť prehry, zatiaľ čo Wolves sú s jediným bodom v zóne zostupu. Slovenský brankár Martin Dúbravka bol iba na lavičke náhradníkov.

Tabuľka Premier League po kompletnom štvrtom kole.
Tabuľka Premier League po kompletnom štvrtom kole.Flashscore