Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šialené čísla Haalanda. Môže konkurovať Ronaldovi a Messimu, tvrdí Guardiola

Guardiola sa teší z prítomnosti Haalanda vo svojom tíme.
Guardiola sa teší z prítomnosti Haalanda vo svojom tíme.Reuters//Phil Noble
Erling Haaland (24) futbalovému svetu opäť potvrdil svoju povesť nekompromisného zakončovateľa, do siete Ipswichu sa trafil trikrát. Pep Guardiola (53) verí, že Nór by sa vďaka gólovým číslam mohol zaradiť ku Cristianovi Ronaldovi (39) a Lionelovi Messimu (37).

Manchester City - Ipswich 4:1

City sa v sobotu v rámci druhého kola novej sezóny Premier League predstavili domácim fanúšikom proti Ipswichu, s ktorým si hladko poradili. Výraznou mierou k tomu prispel práve Haaland, zaknihoval svoj siedmy ligový hetrik v Anglicku a vo svetlomodrom drese už celkovo desiaty.

"Jeho čísla sú šialené. Čo sa týka gólov, môže konkurovať Cristianovi a Messimu. V jeho veku je to  neuveriteľné. Je neskutočnou hrozbou. Dúfam, že tu bude ešte veľa rokov," povedal Guardiola novinárom.

Po dvoch zápasoch ligovej sezóny má Haaland na konte štyri presné zásahy, čo by mohlo byť predtuchou tretej Zlatej kopačky v rade. Jeho celková bilancia v klube je 94 gólov a 14 asistencií v 101 vystúpeniach. Útočníkovi, ktorý v minulom ročníku vynechal takmer dva mesiace pre zranenie nohy, prospelo oddychové leto po tom, čo sa Nórsko nekvalifikovalo na EURO 2024.

"Pred niekoľkými týždňami som povedal, že sa cíti lepšie ako v predchádzajúcich sezónach. V tej minulej sa trápil, najmä na začiatku. Väčšinu času sa cítil unavený a mal problémy s chrbticou. Tentoraz, bez Eura, prišiel s dobrou náladou," vravel úspešný španielsky tréner.

Haaland nedávno naznačil, že sa cíti lepšie ako kedykoľvek predtým. "Nemám žiadne bolesti v tele, čo sa mi stalo prvýkrát po dlhom čase. Je to úžasné, môžem sa viac tlačiť dopredu. Mal som dlhú predsezónnu prípravu, užil som si ju," uviedol.

Pred reprezentačnou prestávkou sa v posledný augustový deň Citizens predstavia v Londýne na ihrisku West Hamu. Proti tomuto súperovi sa nórsky kanonier presadil doposiaľ štyrikrát.