Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škótsky stredopoliar mu v tíme chýba. Ten Hag ľutuje odchod McTominaya

McTominay ešte počas pôsobenia pod ten Hagom.
McTominay ešte počas pôsobenia pod ten Hagom. Profimedia / David Loveday/ TGS Photo / Shutterstock Editorial
Holandský kouč Erik ten Hag (54) neprežíva práve šťastné týždne a mesiace. Manchester United pod jeho vedením nedosahuje výsledky a psychické rozpoloženie trénera sa začína prejavovať na tlačových konferenciách pred novinármi. Hľadanie príčin neúspechu môže viesť viacerými smermi a najnovšie sa bývalý manažér Ajaxu vyjadril, že mu v tíme chýba škótsky reprezentant Scott McTominay (27).

Červeným diablom sa v sobotu podarilo na Old Trafford poraziť Brentford 2:1, ale napriek streleckej prevahe sa o víťazstvo poriadne nadreli. Aj to bol dôvod, prečo Erik ten Hag po záverečnom hvizde pred novinármi hodnotil efektivitu v koncovke. 

Pri úvahách o zložení útočnej formácie svojho tímu nezabudol spomenúť absenciu škótskeho reprezentanta Scotta McTominaya, ktorý bol v auguste predaný do Neapola za 30,5 milióna eur. Bývalej tvári Manchestru United sa pod Vezuvom darí, v piatich ligových kolách zaznamenal jeden gól a jednu asistenciu. Presný zásah oslavoval tiež v tamojšom pohári proti Palermu.

Individuálne štatistiky Scotta McTominaya.
Individuálne štatistiky Scotta McTominaya.Flashscore

"Som za Scotta veľmi šťastný. Je skvelé, že sa mu v Taliansku darí. Ale ako som povedal, už keď odchádzal, jeho stratu som nechcel. Existujú však finančné pravidlá, ktoré musí klub dodržiavať. Dokonca by som sa nebál tvrdiť, že takéto pravidlá sú zlé, ale proste sú. Nútilo nás to robiť určité rozhodnutia, ako napríklad toto," nechal sa počuť ten Hag pred novinármi.