Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sme veľmi aktívni, vedenie odvádza skvelú prácu, chváli ten Hag pozíciu United na trhu

Manažér Erik ten Hag je spokojný s prácou vedenia na prestupovom trhu.
Manažér Erik ten Hag je spokojný s prácou vedenia na prestupovom trhu.Profimedia
Manchester United je na prestupovom trhu popredu oproti ostatným vďaka tomu, že vedenie klubu robí rýchle a rozhodné kroky, povedal manažér Erik ten Hag (53) po podpise zmlúv s Leny Yorom (18) a Joshuom Zirkzeem (23).

Odkedy britský miliardár a predseda predstavenstva INEOS Jim Ratcliffe prevzal kontrolu nad futbalovými operáciami na Old Trafforde a získal 25 % podiel, United sa stali svedkami nielen novej hierarchie, ale profitujú aj z nových mužov vo vedení.

United vo štvrtok podpísali päťročnú zmluvu s francúzskym stopérom Yorom za 62 miliónov eur. O tínedžera sa pred jeho prestupom do Manchestru zaujímalo niekoľko popredných európskych klubov vrátane Realu Madrid či Liverpoolu.

Kľúčovým podpisom je takisto útočník Zirkzee, ktorý zažil výbornú minulú sezónu za Bolognu v Serii A, Holandsko reprezentoval na majstrovstvách Európy. United za 23-ročného hráča zaplatili 42,5 milióna eur, kontrakt je rovnako päťročný.

Desať Hagov na vedľajšej koľaji počas sobotňajšieho priateľského zápasu United s Rangers
Desať Hagov na vedľajšej koľaji počas sobotňajšieho priateľského zápasu United s RangersReuters

"Je veľmi dobré, že sme aj v tomto smere vpredu, že sme veľmi aktívni. Vedenie odvádza skvelú prácu, ako United sa takto chceme prezentovať. Sme veľmi ambiciózni, musíte byť v tomto smere aktívni a byť pripravení na sezónu. Čím skôr sa vám podarí získať hráčov, tým rýchlejšie môžete pracovať na tíme," uviedol ten Hag v sobotu po dueli.

Yoro urobil silný dojem pri debute v drese United počas víťazného sobotňajšieho priateľského zápasu proti škótskemu Rangers, zatiaľ čo Zirkzee, ktorý dostal voľno po Eure, by sa mal k tímu pripojiť podľa odhadov na prelome júla a augusta.

Manchester United - Glasgow Rangers 2:0