Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sterling sa teší na prvý štart za Arsenal. Nastúpiť by mohol v derby po reprezentačnej pauze

Sterling počas zápasu medzi Arsenalom a Brightonom.
Sterling počas zápasu medzi Arsenalom a Brightonom.RYAN PIERSEGETTY IMAGES EUROPEGetty Images via AFP
Ide o prestup, ktorý napriek kontroverznosti zostal trochu v úzadí. Chelsea v lete prevzal Enzo Maresca (44) a v širokom kádri Blues nebolo miesto pre niekdajšieho anglického reprezentanta Raheema Sterlinga (29). Arsenal využil situáciu a zlákal skúseného krídelníka na hosťovanie. Sterling sledoval duel s Brightonom len z tribúny, ale na blížiace sa severolondýnske derby by mal byť Mikelovi Artetovi (42) k dispozícii. Aklimatizovať sa by mu mala pomôcť aj reprezentačná prestávka.

Sterling prišiel do Arsenalu v deň uzávierky prestupov z Chelsea a po Liverpoole, Manchestri City a práve Blues si vyskúša angažmán v ďalšom klube z elitnej anglickej šestky. Po nečakanom konci na Stamford Bridge sa pokúsi o reštart pod vedením Mikela Artetu, s ktorým už spolupracoval v tíme Citizens.

Práve stretnutie s bývalým asistentom Pepa Guardiolu by malo Sterlingovi uľahčiť aklimatizáciu v novom prostredí. Preto sa očakáva, že o 11 dní by mohol nastúpiť na trávnik na štadióne Tottenhamu Hotspur v úlohe žolíka.

Keď sa naskytla príležitosť získať talentovaného futbalistu, Arteta neváhal ani chvíľu. Vie však, že Sterling bude potrebovať nejaký čas, aby si zvykol na nový systém. "Musíme sa pozrieť na to, ako na tom je a porozprávať sa o tom, čo robil v lete a ako sa cíti," povedal španielsky kouč Gunners.

"Je skvelé, že máme k dispozícii reprezentačnú prestávku, počas ktorej môžeme Raheema čo najrýchlejšie zapojiť do chodu tímu. Pokúsime sa ho dostať do tempa a vysvetliť mu, čo od neho na ihrisku očakávame. Verím, že ho zapojíme čo najskôr," dodal Arteta po víkendovom zápase proti Brightonu.