Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Strata titulu stále bolí. Konkurovať City? Jedine, keď sa posilníme, vyhlásil Arteta

Arteta chce v lete doplniť svoj tím.
Arteta chce v lete doplniť svoj tím.Profimedia
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (41) verí, že ak chcú "Gunners" v budúcej sezóne zosadiť Manchester City z trónu Premier League, musia využiť prestupové okno a výrazne sa posilniť.

Artetovi zverenci boli väčšinu minulého ročníka na čele tabuľky, ale po zraneniach kľúčových hráčov sa im konzistentnosť nepodarilo udržať. City tak získali svoj štvrtý titul v Premier League za posledných päť rokov a ako čerešničku na torte pridali triumf v FA Cupe a najmä Lige majstrov.

Oba kluby sa snažia získať kapitána West Hamu Declana Ricea, zatiaľ čo Arsenal je blízko dohody s Kaiom Havertzom z Chelsea. Stredopoliar "kladivárov" preferuje možnosť zotrvať v Londýne, kde má dom a žije tam s rodinou.

"Titul? Je to naša ambícia. Poznáme náročnosť jeho dosiahnutia. Sme v najlepšej lige na svete a budúca sezóna bude najťažšia v histórii Premier League. Už v uplynulej to tak bolo. Takú úroveň súťaže som ešte nezažil. Toľko kvality, organizácie, zdrojov a dobrých trénerov... Na to, aby ste ligu vyhrali, musíte byť najlepší. Preto je potrebné, aby sme sa posilnili," zdôraznil Mikel Arteta.

Málokto očakával, že Arsenal bude reálnym konkurentom v boji o majstrovskú trofej, keďže v ostatných šiestich rokoch skončil mimo najlepšej štvorky. Arteta priznal, že ho zlyhanie na konci sezóny stále trápi. Od augusta do apríla viedol s tímom ligový pelotón.

"Dodnes ma hlboko vo vnútri bolí, že sme nevyhrali Premier League po desiatich mesiacoch boja so City," nadviazal.

"Prišli tri alebo štyri zranenia dôležitých hráčov a odvtedy sa všetko skomplikovalo. Keď sme mali kompletný tím, boli sme konzistentní. Akonáhle nastali problémy, nestačilo nám to. Náš súper bol najlepším mužstvom na svete, s najlepším trénerom na svete. Nemali sme inú možnosť, než to akceptovať a podať majstrom ruku," dodal Arteta.