Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Supernáhradník Trossard. Je príkladom pre zvyšok tímu aj pre mňa, velebí ho Arteta

Trossard prišiel z lavičky a rozhodol o triumfe.
Trossard prišiel z lavičky a rozhodol o triumfe.Reuters
Ak chce Arsenal ukončiť 20-ročné čakanie na titul v Premier League, bude v tejto sezóne potrebovať prínos každého člena tímu. Vedomý si je toho aj Leandro Trossard (29), ktorý opäť dokázal svoju hodnotu, keď pri sobotňajšom víťazstve na pôde Aston Villy nastúpil z lavičky a strelil víťazný gól.

Aston Villa - Arsenal 0:2

Arsenal cestoval do Birminghamu, aby čelil tímu Villans, ktorý ho v minulom ligovom ročníku dvakrát zdolal na nulu, podobné prehry ho nakoniec stáli titul. Teraz museli Gunners čeliť tlaku impozantného domáceho mužstva. V rozhodujúcom momente zápasu však Trossard využil svoju šancu a hneď prvým dotykom po príchode ako striedajúci hráč poslal hostí do vedenia. 

Šesť zo 14 zásahov Belgičana v Premier League za Londýnčanov bolo práve z pozície náhradníka - najvyšší počet spomedzi všetkých hráčov, ktorí strelili 10 alebo viac gólov za klub v súťaži. Keďže Manchester City začal sezónu dvoma víťazstvami v snahe získať piaty titul v rade, hráči ako Trossard budú pre Arsenal veľmi dôležití.

"V prvom rade, keď vás tréner nevyberie do základu, existujú určité spôsoby, ako reagovať. Leo bol rozrušený, ale to len preto, že nemohol na ihrisku ukázať, aký je dobrý, nie preto, že nehral," vysvetlil Arteta a pokračoval: "Má obrovskú kvalitu. Keď ho zaradíte do základnej jedenástky, robí presne to isté. Je to veľký odkaz a príklad pre zvyšok tímu aj pre mňa."

Aston Villa však mohla využiť svoje príležitosti a súperovi znovu spôsobiť väčšiu ujmu na titulových šanciach. Húževnatosť, ktorú Arsenal ukázal vo Villa Parku, mu dáva dobré predpoklady na to, aby držal krok so Citizens.

"Keď sme urobili zmeny, vplyv bol obrovský. Ak mužstvo začne byť takto vybavené a začne sa vedieť orientovať v rôznych kontextoch zápasu, stane sa z neho tím, ktorý môže vyhrať všade. Teraz sme to ukázali," zhodnotil španielsky kouč, ktorého káder najbližšie preverí Brighton.