Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šuškanie sa zmenilo na prestup. Rodák pod taktovkou Gerrarda okúsi Saudi Pro League

Rodák smeruje na Arabský polostrov.
Rodák smeruje na Arabský polostrov.Profimedia
Slovenský futbalový brankár Marek Rodák (27) bude vo svojej kariére pokračovať v Saudskej Arábii. Na trojročnej zmluve sa dohodol s klubom tamojšej najvyššej súťaže Al-Ettifaq FC, ktorý trénersky vedie bývalý anglický reprezentant Steven Gerrard (44). Saudský klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Rodák v júni po vypršaní zmluvy opustil anglický klub Fulham, kde pôsobil 11 rokov. Z Košíc tam prestúpil v roku 2013. Nasledujúcich šesť rokov pôsobil v mládežníckych tímoch klubu, za A-tím nastúpil prvýkrát v sezóne 2019/2020.

Odvtedy za Cottagers štartoval v 93 zápasoch vo všetkých súťažiach, v ktorých inkasoval 91 gólov. Čisté konto vychytal 38-krát. V najvyššej anglickej súťaži zaznamenal celkovo štyri štarty, v uplynulej sezóne žiadny.

V ročníku 2023/24 nastúpil len v troch dueloch anglického Ligového pohára a v dvoch stretnutiach Pohára FA. V drese slovenskej reprezentácie má na konte 22 zápasov, bol člen kádra na tohtoročných ME v Nemecku.

Nový ročník Saudi Pro League odštartuje v druhej polovici augusta, v minulej sezóne skončil Al-Ettifaq na šiestej priečke v 18-člennej tabuľke súťaže.