Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Svetlo na konci tunela? Chelsea v lige zabrala a zdolala Fulham

Hráči Chelsea mali konečne dôvod na úsmev.
Hráči Chelsea mali konečne dôvod na úsmev.Profimedia
Futbalisti londýnskej Chelsea môžu po mesiacoch ťažkej krízy oslavovať ďalšie víťazstvo. V 7. kole anglickej Premier League porazili Fulham 2:0.

Fulham - Chelsea 0:2

Až 27. septembra Chelsea strelila svoj prvý a jediný gól v mesiaci, keď v EFL Cupe porazila Brighton najtesnejším rozdielom vďaka zásahu Nicolasa Jacksona. Ani tento zápas sa však nezaobišiel bez problémov, keďže "Blues" so šťastím prežili niekoľko obrovských šancí súpera a Ben Chilwell v závere doplnil už aj tak početnú maródku. Proti Fulhamu navyše chýbal potrestaný strelec Jackson.

Dlhodobé ofenzívne trápenie hostí sa skončilo v 18. minúte, keď Mykhailo Mudryk strelil prvý ligový gól Blues od konca augusta. Išlo pre neho zároveň o svoj premiérový zásah v drese Chelsea po januárovom prestupe. Takmer okamžite naňho nadviazal Armando Broja, ktorý sa postaral o to, že na rozdiel od septembra bude na Stamford Bridge v obvyklej ankete o gól mesiaca na výber viac ako jedna možnosť.

Hostia navyše zaznamenali svoje 150. víťazstvo v londýnskom derby v Premier League, pred nimi je v tejto štatistike len Arsenal (151 výhier). Chelsea pred týmto súbojom nedokázala zvíťaziť v šiestich derby stretnutiach v rade (dve remízy a štyri prehry).