Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Talent z Liverpoolu mieri do Rakúska, Clark sa stal posilou Salzburgu

Clark podpísal zmluvu do roku 2029.
Clark podpísal zmluvu do roku 2029.STU FORSTER / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Futbalistov Salzburgu posilnil anglický talent Bobby Clark (19) z Liverpoolu. Člen reprezentačnej dvadsiatky podpísal v rakúskom tíme zmluvu do roku 2029. Podľa BBC zaplatí Red Bull za stredopoliara odstupné desať miliónov libier (približne 11,8 milióna eur), Liverpool podľa dohody zinkasuje aj percentá z budúceho prestupu.

Clark debutoval v seniorskom tíme Liverpoolu v roku 2022, odvtedy nazbieral 14 štartov. V minulej sezóne strelil jediný gól do siete Sparty Praha pri víťazstve 6:1 v odvete osemfinále Európskej ligy.

"Po troch neuveriteľných rokoch v Liverpoole som sa rozhodol, že je čas na novú výzvu. V klube som sa veľa naučil a som vďačný za príležitosti a skúsenosti, ktoré som získal," rozlúčil sa Clark s fanúšikmi na Instagrame.

Salzburg berie ako príležitosť na rozvoj kariéry. "V Liverpoole som videl, akí hráči v Salzburgu vyrástli, napríklad Sadio Mané alebo Dominik Szoboszlai, tí boli pre mňa obrovskou inšpiráciou. Vie sa, aké príležitosti tu dostávajú mladí hráči. A moje rozhodnutie ovplyvnil aj Pep Lijnders, ktorého poznám z Liverpoolu a ktorý tu je tréner," dodal.

Futbalové prestupy ONLINE