Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hag nebol po výhre Manchestru United spokojný. Zápasy musíme rozhodovať skôr, vraví

Ten Hag prevzal Manchester United v lete 2022.
Ten Hag prevzal Manchester United v lete 2022.Reuters
Manažér Manchestru United Erik ten Hag (54) po piatkovom víťazstve 1:0 nad Fulhamom povedal, že hlavným problémom sú šance, ktoré jeho hráči zahodili. Dôkazom toho boli v úvodnom kole Premier League Bruno Fernandes (29) a Alejandro Garnacho (20), ktorí nepremenili vyložené príležitosti.

Optimistické publikum na Old Trafford sledovalo, ako sa jeho tím väčšinu prvého zápasu sezóny v najvyššej anglickej súťaži snaží vytvoriť si šance. Keď sa však príležitosti objavili, boli zahodené, až kým sa nepresadil Joshua Zirkzee, ktorý debut v drese červených diablov zavŕšil víťazným gólom.

"Dianie ukázalo, že sa musíme viac zamerať na to, aby sme rozhodovali zápasy skôr. Vytvorili sme si veľa šancí, ale nedokázali sme ich využiť. V budúcnosti musíme byť v takýchto situáciách silnejší. Možno je to tým, že je začiatok sezóny a hráči sa potrebujú dostať do tempa. Som presvedčený, že mám veľa hráčov, ktorí dokážu strieľať góly," povedal ten Hag novinárom.

Vytúžený neskorý gól strelil debutant Zirkzee, ktorý prišiel z lavičky a dokázal sa presadiť v ťažkej pozícii po centri Garnacha. Pre holandského útočníka to bol fantastický spôsob, ako si získať fanúšikov na svoju stranu. "Ku koncu sezóny mal v Bologni problémy so zranením. Musíme ho znovu dostať do plného režimu," reagoval ten Hag na otázku, prečo 24-ročný útočník nenastúpil v základnej zostave.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

"Má atribúty, ktoré nám chýbali, a hneď to ukázal. Je veľmi dobrý v kombinačnej hre, ale je tu na to, aby strieľal góly, a to sa mu podarilo. Je to hráč Manchestru United a je preňho skvelé, že skóroval hneď pri debute," dodal skúsený tréner.

Manchester United - Fulham 1:0