Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hag sa oprel do médií. Vytvárate rozprávky a prinášate lži, odkazuje na margo špekulácií

Ten Hag dal novinárom najavo svoj názor.
Ten Hag dal novinárom najavo svoj názor.Carl Recine / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Erik ten Hag (54) vzdorovito odmieta neistotu ohľadom svojej budúcnosti v Manchestri United. Holandský tréner pod paľbou kritiky trvá na tom, že prepustenie zo strany vedenia klubu mu nehrozí.

Všeobecne sa predpokladá, že ten Hag bojuje o záchranu svojej práce po tom, ako United zaknihovali najhorší štart do sezóny najvyššej anglickej súťaže od ročníka 1989/90. Pred sobotňajším stretom s Brentfordom, ktorého manažér Thomas Frank je spájaný práve s nahradením Holanďana, sú Red Devils na 14. mieste Premier League. V posledných piatich zápasoch vo všetkých súťažiach nezvíťazili a v siedmich ligových dueloch vyhrali len dvakrát.

Ďalší neúspech by zvýšil tlak na ten Haga pred zložitým týždňom, v ktorom ho čakajú bitky s Fenerbahce Josého Mourinha v Európskej lige a s West Hamom. Bývalý kouč Ajaxu je však presvedčený, že má podporu spolumajiteľa Jima Ratcliffa a jeho poradcov.

"Hluk prichádza len od niektorých z vás v médiách, vytvárajúcich príbehy a rozprávky, prinášajúce lži. Povedal som to už pred reprezentačnou prestávkou. Viacerí novinári mi asi neverili, vidím tie správy," vravel kormidelník United novinárom a pokračoval:

"Vo vnútri klubu je ticho. Samozrejme, diskutujeme o tom, že sme nespokojní s pozíciou, v ktorej sa nachádzame, a o tom, ako to musíme zvrátiť, čo sa musí stať a aká by mala byť stratégia, aby sme dosiahli obrat. V konečnom dôsledku sme však vyrovnaní, zostávame tam, kde sme, držíme sa plánu a sme presvedčení, že sa nám to podarí."

Tabuľka Premier League pred 8. kolom.
Tabuľka Premier League pred 8. kolom.Flashscore

United skončili v minulej sezóne na nelichotivom ôsmom mieste, čo bolo ich najhoršie umiestnenie od roku 1990 a vyvolalo interné preskúmanie pozície ten Haga. Manažér však napokon podpísal novú zmluvu. Kouč vo svojej prvej sezóne vyhral s tímom Ligový pohár, čím ukončil šesťročné čakanie United na trofej. Potom pozdvihol aj FA Cup po triumfe nad Citizens.

Nekonzistentná forma mužstva pod jeho taktovkou však nevykazuje žiadne známky zlepšenia a priznal, že návrat k starým dobrým časom nebude jednoduchý:

"Musíme zdolať horu. Taký je vrcholový futbal a niekedy musíte čeliť výzvam. Som si istý, že sa nám to podarí ako v posledných dvoch sezónach. Vidím veci a štatistiky, ktoré potvrdzujú, že ideme dobrým smerom. Umiestnenie v lige však neklame. Sme tam, kde sme, a to nie je dosť dobré."

V United chceme späť staré dobré časy, želá si Beckham a verí v schopnosti Ratcliffa

Bývalý asistent trénera v United Benni McCarthy sa nedávno vyjadril, že výkony hráčov z tréningov sa nepremietajú do zápasov. Ten Hag priznal, že tímu chýba dôraz, v siedmich ligových súbojoch skórovali jeho zverenci iba pätkrát.

"Musíme začať strieľať góly a zlepšiť sa v prieniku do záverečnej tretiny a do šestnástky. Teraz musíme urobiť najdôležitejší krok," vravel kouč.

Manchester United - Brentford (sobota, 16:00)