Ten Hag údajne zostane manažérom Manchestru United, špekuluje sa aj o novej zmluve

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hag údajne zostane manažérom Manchestru United, špekuluje sa aj o novej zmluve

Ten Hag získal v tejto sezóne FA Cup.
Ten Hag získal v tejto sezóne FA Cup.Profimedia
Holanďan Erik ten Hag (54) podľa Davida Ornsteina z média The Athletic zostane manažérom Manchestru United aj v nasledujúcej sezóne, hoci jeho budúcnosť bola v ostatných týždňoch a mesiacoch otázna.

Po víťazstve Manchestru United vo finále FA Cupu nad Manchestrom City spoločnosť INEOS avizovala a nakoniec vykonala analýzu na konci ročníka, pričom sa špekulovalo, že Holanďan odíde. Namiesto toho by však celok z Old Trafford teraz mohol rokovať s ten Hagom o predĺžení zmluvy.

Ak by sa cesty klubu a ten Haga rozišli, medzi favoritmi na tento post by boli napríklad reprezentačný tréner Anglicka Gareth Southgate, bývalí šéfovia Chelsea Mauricio Pochettino a Graham Potter či Kieran McKenna z Ipswich Town.

Analýza, ktorá sa údajne uskutočnila hneď po prekvapivom víťazstve United v FA Cupe, sa vraj skončila "konštruktívnymi rozhovormi" medzi oboma stranami a rozhodnutím pokračovať spoločne. 

Manchester United finišoval v minulej sezóne na ôsmom mieste v Premier League so záporným skóre a vypadol v Lige majstrov ešte v skupinovej fáze. V ďalšom ročníku si zahrá iba Európsku ligu.

Konečné poradie
Konečné poradieFlashscore

Zmluva 54-ročného trénera platí do júna 2025, pričom predtým prevzal funkciu po dočasnom šéfovi Ralfovi Rangnickovi. Po Davidovi Moyesovi, Louisovi van Gaalovi, Josém Mourinhovi a Ole Gunnarovi Solskjaerovi je piatym stálym manažérom United od konca vlády Alexa Fergusona v roku 2013.

Bývalý šéf Ajaxu prehral prvý zápas po nástupe do funkcie v Premier League doma s Brighton & Hove Albion 1:2 a potom s Brentfordom 0:4. Stal sa tak prvým manažérom Manchestru United od roku 1921, ktorý prehral prvé dva zápasy vo funkcii.

Holanďan v rovnakej sezóne doviedol tím do finále Ligového pohára, ktorý ovládol víťazstvom 2:0 nad Newcastlom a nakoniec si zabezpečil umiestnenie v TOP 4 po tom, čo obsadil tretie miesto.

Po zisku trofeje však United prehrali na Anfielde s úhlavným rivalom Liverpoolom 0:4. Bola to najťažšia prehra v histórii tohto derby, najťažšia prehra Red Devils v histórii a bolo to prvýkrát od roku 1931, keď inkasovali sedem gólov.

Veľké zmeny nastali aj v štruktúre vedenia. Jason Wilcox nastúpil na pozíciu technického riaditeľa, zatiaľ čo Omar Berrada začne v lete pracovať ako nový výkonný riaditeľ.