Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Haga gólový Zirkzee veľmi potešil, k situácii Sancha sa tréner vyjadril v inotajoch

Zirkzee skóroval pri debute za United.
Zirkzee skóroval pri debute za United.Reuters / Toby Melville
Erik ten Hag (54) je nadšený z toho, ako Joshua Zirkzee (23) odštartoval svoju kariéru v Premier League. Manažér Manchestru United dúfa, že jeho nový útočník v sobotu na pôde Brightonu predvedie podobný výkon ako v prvom zápase.

Zirkzee, ktorý do kádra United prišiel z Bologne, sa v úvodnom kole ročníka objavil na lavičke náhradníkov a po príchode na hraciu plochu strelil jediný gól pri víťazstve nad Fulhamom. Okrem toho predviedol aj svoje driblingové schopnosti, ktorými je takmer dvojmetrový Holanďan známy.

"Je veľmi potešujúce, že hráč, ktorý je útočníkom, strelil svoj prvý gól hneď v úvodnom zápase. Dodá to sebavedomie jemu aj tímu, sme veľmi radi, že sa to stalo,"  povedal ten Hag novinárom a pokračoval:

"Do porovnania dávam ako príklad Højlunda, ktorý minulý rok (v septembri) skóroval proti Brightonu, ale VAR po piatich minútach prišiel k záveru, že gól neplatí a na svoj prvý zásah tak musel čakať tri mesiace."

Spomínaný Højlund v minulej sezóne strelil 10 ligových gólov, teraz však spolu so Shawom, Malaciom a Lindelöfom zostáva mimo hry so zranením stehenného svalu.

Ten Hag sa priamo nevyjadril k Jadonovi Sanchovi, ktorý sa vrátil do United po vzájomnej roztržke z minulého roka. Tá viedla k tomu, že sezónu 2023/24 dohral v Borussii Dortmund. Angličan nefiguroval v zostave holandského kouča proti Fulhamu.

"Uvidíme. Potrebujeme všetkých hráčov počas celej sezóny, pretože ide o prežitie najsilnejších. Musíme to zvládnuť, prístup hráčov je veľmi dôležitý, niekedy budú sklamaní, že nie sú v základnej jedenástke, ale musia sa s tým vyrovnať, vyhrávame ako mužstvo," vravel lodivod Red Devils.

"O trofejach sa rozhodne v máji budúceho roka, dovtedy potrebujeme všetkých v tíme a vysoko motivovaných, to nie je očakávanie, to je požiadavka na mužstvo. Tím je vždy dôležitejší ako ktorýkoľvek jednotlivec," dodal.