Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tonali zažil úspešný návrat, Newcastle zdolal Tottenham. Chelsea prišla o body

Tonali zasiahol do hry prvý raz po desiatich mesiacoch.
Tonali zasiahol do hry prvý raz po desiatich mesiacoch.Profimedia
Futbalisti Newcastlu vyhrali v nedeľnom zápase 3. kola anglickej Premier League proti Tottenhamu. Chelsea na domácej pôde iba remizovala s Crystal Palace.

Chelsea - Crystal Palace 1:1

Chelsea bola hlavne v prvom polčase lepším tímom, o čom svedčí fakt, že iba stopér Fofana vytvoril dve šance a to bol rovnaký počet ako celý tím Crystal Palace. Hetrikom z predošlého kola naladený Madueke najskôr dvakrát v koncovke zlyhal, no následne potiahol brejk, ktorý Palmer posunul pred prázdnu bránu na Nicolasa Jacksona.

Africký útočník sa presadil druhý raz v sezóne, zatiaľ čo anglický stredopoliar zaknihoval už štvrtú asistenciu počas tohto ročníka, okrem toho má na konte aj jeden gól. Od príchodu do Chelsea v septembri 2023 pripravil 15 gólov, čo je najviac spomedzi všetkých hráčov v TOP 5 svetových ligách.

Orli ale získali cenný bod, keďže strelou z diaľky vyrovnal Eberechi Eze. V kalendárnom roku 2024 išlo o jeho piaty zásah spoza pokutového územia, v rámci Premier League je to spoločne s Fodenom najvyšší počet. Crystal Palace získal vôbec prvý bod v tejto sezóne.

Newcastle - Tottenham 2:1

Newcastle sa v zápasoch proti Tottenhamu dostal do vedenia už siedmy raz z ostatných deviatich vystúpení, zatiaľ čo Harvey Barnes premiérovo v kariére skóroval v dvoch po sebe idúcich zápasoch, keď bol v základnej zostave. O niečo aktívnejší hráči Spurs aj so šťastím vyrovnali, nakoľko Dan Burn v snahe odkopnúť loptu vsietil vlastný gól.

Hrdinom domácich sa nakoniec stal Alexander Isak, víťazným gólom prerušil pôst z úvodu tohto ročníka. Rýchlu kontru, na ktorej konci tento Švéd bol, potiahol Jacob Murphy. Ten zaznamenal piatu asistenciu počas posledných ôsmich ligových duelov, na rovnaký počet predtým potreboval 56.

Veľký moment pre fanúšikov strák prišiel v 68. minúte, pretože na ihrisko vybehol premiérovo v Premier League taliansky stredopoliar Sandro Tonali, ktorý si odpykal desaťmesačný trest za stávkovanie. Slovenský brankár Martin Dúbravka bol iba na striedačke.