Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Toney si zvolil saudskoarabské dobrodružstvo, hrať bude za Al-Ahli

Toney pózuje už s dresom nového zamestnávateľa.
Toney pózuje už s dresom nového zamestnávateľa.x.com/ALAHLI_FC
Prestupová sága okolo Ivana Toneyho (28) sa skončila. Anglický reprezentant napokon zvolil odchod do Saudskej Arábie, kde sa v drese Al-Ahli stretne s ďalšími ofenzívnymi esami Robertom Firminom (32) a Riyadom Mahrezom (33). Brentford zaňho zinkasuje 40 miliónov eur (33,6 milióna libier), informuje The Athletic.

Toney odohral za The Bees štyri sezóny, pričom hneď v prvej vystrieľal klubu postup do Premier League. Aj na najvyššiu úroveň sa skvele adaptoval, keď za dva ročníky strelil 32 zásahov. Minulý rok v máji však dostal osemmesačný dištanc za nelegálne stávkovanie, do niekdajšej formy sa odvtedy nedostal. 

Napriek tomu mal nápadníkov medzi poprednými anglickými klubmi, ale nakoniec sa rozhodol odísť na Arabský polostrov, kde podpísal kontrakt do leta 2028. Za štyri roky by si mal prísť na celkovo 60 miliónov eur. Brentford sa ho nakoniec rozhodol speňažiť, pretože hrozilo, že by po vypršaní zmluvy v júni 2025 odišiel zadarmo.

Al-Ahli, ktoré v minulej sezóne obsadilo tretie miesto, má v kádri veľa zahraničných hráčov vrátane brankára Édouarda Mendyho, bývalého stredopoliara Barcelony Francka Kessiého a tureckého reprezentanta Meriha Demirala.