Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tottenham suspendoval Bissoumu pre video s rajským plynom. Postecoglou chce obnoviť dôveru

Bissouma bol suspendovaný na pondelkový zápas.
Bissouma bol suspendovaný na pondelkový zápas.AFP
Manažér Tottenhamu Ange Postecoglou (58) uviedol, že stredopoliar Yves Bissouma (27) bol suspendovaný na pondelkový zápas s Leicesterom po tom, čo bol na videu na sociálnych sieťach videný, ako vdychuje rajský plyn. Futbalista sa medzitým ospravedlnil za to, čo označil za vážny nedostatok súdnosti. Držanie oxidu dusného na rekreačné účely je v Spojenom kráľovstve od roku 2023 trestným činom.

Postecoglou na predzápasovej tlačovej konferencii na adresu Bissoumu povedal: "Na pondelkové stretnutie sme ho suspendovali. Potrebujeme medzi sebou obnoviť dôveru. Aj ostatní v tíme mu musia opäť začať veriť. Dvere sú pre neho otvorené a dúfame, že mu pomôžeme uvedomiť si, že rozhodnutia, ktoré robí, majú vplyv nielen naňho."

Austrálsky manažér k situácii dodal: "Dúfajme, že mu to v budúcnosti pomôže robiť lepšie rozhodnutia."  Rodák z Pobrežia Slonoviny, ktorý reprezentuje Mali, prišiel do Tottenhamu v roku 2022 z Brightonu za 30 miliónov libier. V sobotu popoludní odohral 45 minút v priateľskom zápase s Bayernom. Neskôr počas dňa zverejnil na sociálnych sieťach video, na ktorom vdychuje rajský plyn z balóna.

"Chcem sa za to video ospravedlniť. Bol to vážny nedostatok súdnosti. Chápem, aké je to vážne a aké sú s tým spojené zdravotné riziká. Veľmi vážne tiež beriem zodpovednosť, ktorú ako futbalista a vzor mám," uviedol samotný hráč vo vyhlásení.

Pozitívnou správou pre Postecogloua je, že Dominic Solanke je pripravený na svoj debut. Anglický útočník prišiel z Bournemouthu v rámci dohody, ktorej výška by sa mohla vyšplhať až na 65 miliónov libier. V minulej sezóne strelil v Premier League 19 gólov.

"Priniesol presne to, čo sme očakávali. Je to špičkový profesionál a dobrý chlapec, v šatni sa zabýval naozaj rýchlo," povedal šéftréner Spurs a pokračoval: "Futbalovo je vidieť, že má všetky atribúty, ktoré od útočníka vyžadujeme. Ešte však potrebuje čas, aby sa zohral s ostatnými. Čaká nás niekoľko tréningov. V pondelok by mal byť k dispozícii."

Program 1. kola novej sezóny Premier League.
Program 1. kola novej sezóny Premier League.Flashscore

Tottenham v prvej ligovej sezóne pod vedením Austrálčana skončil na piatom mieste, keď po ohromujúcom štarte trochu upadol. Bývalý manažér Celticu verí, že jeho tím má v novom ročníku kvalitnejšie predpoklady a vybojuje si postup do Ligy majstrov. "Cítime sa oveľa vyrovnanejší a lepšie pripravení na to, čo nás čaká," priblížil.

"Vlani v tomto období bolo veľa neznámych. Ani to nám však nezabránilo v tom, aby sme mali skvelý štart do sezóny. Potešujúce je, že takmer všetci hráči sú k dispozícii, to pre nás bude dôležité. Po septembrovej reprezentačnej prestávke sa začína Európska liga a Ligový pohár, takže budeme potrebovať každého," uzavrel.