Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trent, Virgil a Mohamed? Špekulácie ich nerozhodia, sú mentálne silní, odkazuje Slot

Alexander-Arnold je už stálicou tímu The Reds.
Alexander-Arnold je už stálicou tímu The Reds.REUTERS / Hannah Mckay
Tréner Liverpoolu Arne Slot (46) sa o plnú koncentráciu Trenta Alexandra-Arnolda (26) neobáva. Holandský kouč uviedol, že krajný bek nie je znepokojený rastúcimi špekuláciami okolo jeho budúcnosti v klube a sústredí sa na svoje aktuálne povinnosti. V rovnakom duchu sa vyjadril aj o Virgilovi van Dijkovi (33) a Mohamedovi Salahovi (32).

Anglický pravý obranca je spájaný s odchodom do tímu španielskeho giganta Realu Madrid, keďže na konci sezóny sa mu končí kontrakt s Liverpoolom. V septembri Alexander-Arnold prezradil, že jeho zmluvná situácia sa nebude riešiť pred verejnosťou.

Ofenzívne ladený bek debutoval v A-tíme The Reds v roku 2016, kapitánom mužstva bol už na všetkých mládežníckych úrovniach a aj pri senioroch, vyhral Ligu majstrov, Premier League, FA Cup a majstrovstvá sveta klubov. Dohoda s klubom vyprší pred letom aj van Dijkovi a Salahovi

"Myslím si, že našich hráčov podceňujete. Sú zvyknutí, že sú denne spájaní so všetkými top klubmi, či už majú zmluvy, alebo nie," povedal Slot novinárom pred nedeľňajším súbojom proti Chelsea.

"Ak si myslíte, že ich tento záujem znepokojuje, tak nechápete, akí sú mentálne silní. Je to súčasť našej práce a sveta, v ktorom žijeme. Sústredíte sa len na to, čo musíte urobiť," hovoril Holanďan a dodal:

"Možno ak máte 17 alebo 18 rokov, môže to byť pre vás ťažké. Ale Trent vyhral ligu aj Ligu majstrov, Virgil a Mohamed to isté. Nemyslím si, že je pre nich problém podávať výkony, momentálne hrajú veľmi dobre."

Liverpool je s 18 bodmi na čele tabuľky Premier League, utrpel však ranu v podobe straty brankárskej jednotky Alissona Beckera, ktorý pauzuje so zranením stehenného svalu. Slot povedal, že návrat brazílskeho gólmana očakáva ešte pred Vianocami.

"Človek nikdy nevie. Vždy je ťažké zistiť, ako sa bude zranenie správať v prvých fázach, takže na túto otázku budeme môcť lepšie odpovedať o dva alebo tri týždne," reagoval.

Liverpool - Chelsea (17:30)